BIK Karlskoga klarade vinst mot Storhamar IL

By on 15 augusti, 2023

Då var det äntligen dags för BIK Karlskogas första försäsongsmatch mot Storhamar IL hemma i Nobelhallen.

I den första försäsongsmatchen tog man som sagt emot norska Storhamar IL som kom tvåa i den norska ligan förra året.

Det var Karlskoga som tog kommandot i den första perioden och kunde även sätta det första målet genom Kalle Jellvert. Efter målet fortsatte Karlskoga att dominera spelet och kunde sätta 2-0 genom . Men det var inte slut där och det skulle dröja till den sjunde minuten innan Storhamar fick ett skott på mål. Karlskoga fortsatte att trycka på och i den nionde minuten kunde hemmalaget sätta 3-0 genom Gustav Thorell. Med 17 sekunder kvar kunde dock gästerna reducera 3-1. Det avslutade den första perioden som slutade 3-1 till Karlskoga.

Karlskoga började även den andra perioden med ett massivt spelövertag men i den tredje minuten kunde gästerna reducera till 3-2. Efter målet blev det bättre fart på norrmännen men efter att de fått en utvisning så var Karlskoga tillbaks i förarsätet. Efter att ha varit tillbakapressade så började Storhamar få lite mer tid i Karlskogas zon, och i slutet av perioden kunde Storhamar kvittera efter att Karlskoga fått två spelare utvisade 3-3. Andra perioden slutade 2-0 till Storhamar.

Den tredje perioden startade ganska jämnt men efter drygt fem minuter kunde Karlskoga göra 4-3 och återta ledningen. Efter målet jobbade Storhamar för en kvittering men Karlskoga höll emot och man kunde ta hem segern.

En bra första försäsongsmatch för Karlskoga där man såg mer samspelta ut än vad man skulle kunna förvänta sig så här tidigt på försäsongen. Det skall bli intressant att se hur det kommer gå för laget framöver.