BIK Karlskoga rånade Björklöven

By on 12 januari, 2024

Under fredagen spelade BIK Karlskoga den 33 omgången av Hockeyallsvenskan 2023/2024 borta mot IF Björklöven.

Karlskoga som vunnit sina tre senaste matcher behövde fortsatt trepoängare för att kunna säkra en slutspelsplats. Björklöven å andra sidan hade vunnit sina två senaste matcher och var sugna på att fortsätta sin trend.

Den första perioden blev en jämn historia där båda lagen skapade en del chanser, men några mål blev det inte. Tempot var inte speciellt högt och det kändes som om lagen kände på varandra. Första perioden slutade 0-0.

Två utvisningar i den tredje minuten för Karlskoga satte tonen för den andra perioden, och trots att bortalaget klarade av det nummerära underläget så var det mest Björklöven som gällde. Hellgren Smed storspelade dock och även den andra perioden slutade 0-0.

I den tredje perioden blev det lite mer fart från Karlskogas sida, även om det fortfarande var Björklöven som styrde spelet. Men det var Karlskoga som tog ledningen när Eskild Bakke Olsen satte det första målet i matchen i den 52 minuten 0-1 till Karlskoga. Efter målet fick Karlskoga mest ägna sig åt försvar, det gjorde man bra men i den 59 minuten kunde tillslut Björklöven få hål på Hellgren Smed i Karlskoga målet och kvittera 1-1. Nu jagade Björklöven ett ledningsmål, men Karlskoga höll undan och matchen gick till förlängning. Tredje perioden slutade 1-1.

I förlängningen åkte Björklöven på en utvisning efter nio sekunder och efter en minut i powerplay kunde Karlskoga säkra extrapoängen genom Filip Sveningsson och vinst med 1-2.

Karlskoga tar ytterligare två poäng vilket får ses som godkänt när man nu mötte tabell fyran. Dock måste det sägas att Karlskoga bokstavligen rånade Björklöven på den här vinsten för under merparten av matchen var man parkerade i Karlskogas zon. Nu gjorde Marcus Hellgren Smed en suverän match och var framförallt den som höll laget kvar i matchen under den andra perioden, som för övrigt slutade 13-3 i skott till Björklövens favör. Det är dock skönt att se att Karlskoga fått ordning på sitt powerplay och att det ännu en gång levererade mål och poäng.

Nästa match spelar BIK Karlskoga på onsdag den 17 januari hemma i Nobelhallen mot Djurgårdens IF.