KIF Örebro förlorade tredje raka matchen

By on 27 april, 2024

Under lördagen åkte KIF Örebro till Stockholm för att ta sig an Djurgårdens IF i den tredje omgången av Damallsvenskan 2024.

Örebro hade förlorat sina två första matcher på säsongen och ville verkligen vända förlustserien. Djurgården å andra sidan hade en oavgjord och en vunnen match och ville fortsätta bygga på sin poängskörd.

Det var Djurgården som förde spelet i den första halvleken även om de hade väldigt svårt att ta sig till några farligare avslut. Örebro å andra sidan bjöd på ett bra försvarsspel vilket var en stor anledning till Djurgårdens oförmåga att få till avsluten. De sista fem minutrarna lyckades Örebro lyfta sitt spel lite, men den första halvleken slutade 0-0.

I den andra halvleken växlade Djurgården upp och i den 49 minuten fick hemmalaget en straff när en Örebro spelare fick bollen på handen och Djurgården kunde göra 1-0. Efter målet fick Djurgården bättre självförtroende och  i den 65 minuten kunde hemmalaget göra 2-0 efter ett flertal långa anfall och flera avslut. Örebro hade aldrig en chans att ta igen försprånget och Djurgården vann matchen med 2-0.

Örebros anfallsspel var nästan helt obefintligt stora delar av matchen och det kommer vara här man måste göra jobbet för att kunna få fart på den här säsongen. Det är ännu tidigt på säsongen och laget är till stora delar nytt, men man kan inte vänta allt för länge innan man åtgärdat problemen för att inte riskera det allsvenska kontraktet.

Nästa match spelar KIF Örebro på söndag den 5 maj hemma mot Vittsjö GIK.

Matchfakta Djurgårdens IF vs KIF Örebro

• 49 minuten Mål Djurgården, Therese Åsland 1-0 på straff.
  • 65 minuten Mål Djurgården, Therese Åsland 2-0.

Matchen slutade Djurgårdens IF 2 vs KIF Örebro 0.