KIF Örebro halkade ner på jumboplatsen

By on 9 maj, 2024

KIF Örebro har inte direkt rosat marknaden i årets start av Damallsvenskan, man har idel ädel förluster under de fyra fösta omgångarna. I dagens match i den femte omgången stod Kristianstads DFF för motståndet, där det blev ytterligare en förlust och man ligger nu på jumboplatsen med noll inspelade poäng.

Att KIF Örebro inte har startat bra är ingen överdrift, men idag i matchen mot Kristianstad visade man annat. Redan i den fjärde minuten gjorde man 1-0, målet gjordes av Ashley Michelle Barron. Ett mål som gjorde att motståndarna vaknade till liv, i den elfte minuten kom kvitteringen. Sen rullade det på för Kristianstad, 20 minuten 1-2, 26 minuten 1-3 och nu var det tungt för Örebro. Efter gästernas tredje mål lyckades man i alla fall hålla tillbaka, och när man gick till halvtidsvila hade Örebro ett underläge med två mål.

I den andra halvleken kunde Örebro hålla emot i ca sju minuter, i den 52 minuten utökade Kristianstad till en tremålsledning 1-4. Efteråt var det gästerna som mer eller mindre stängde ner tillställningen, där Örebro fick rikta in sig på att jaga. Något man inte löste och det var gästerna som hade spelövertaget, i den absolut sista tilläggsminuten kom i alla fall ett tröstmål för Örebro. I den 91 minuten kunde Wilma Öhman reducera, och matchen slutade 2-4.

Det här ser inte bra ut för KIF Örebro som inte direkt hade några krav på sig före Damallsvenskans start, men att man skulle cementera bottenplatsen med noll poäng och bara två gjorda mål stod väl inte på agendan? Nu det tyvärr så det ser ut, och inte skymtas det något ljus i sikte med tanke på hur spelet ser ut.

I den sjätte omgången av Damallsvenskan 2024 ställs KIF Örebro mot Norrköping på bortaplan, matchen spelas tisdag 13 maj 2024.

Matchfakta KIF Örebro vs Kristianstads DFF

• 04 minuten, Mål Örebro, 1-0 Ashley Michelle Barron.
  • 11 minuten, Mål Kristianstad, 1-1 Katla Tryggvadottir.
  • 20 minuten, Mål Kristianstad, 1-2 Tilda Persson.
  • 26 minuten, Mål Kristianstad, 1-3 Katla Tryggvadottir.
  • 52 minuten, Mål Kristianstad, 1-4 Emma Broddheimer.
  • 97 minuten, Mål Örebro, 2-4 Wilma Öhman.