BIK Karlskoga tillbaks i förlorar stövlarna

By on 25 oktober, 2023

Under onsdagen tog BIK Karlskoga emot Södertälje SK hemma i Nobelhallen för den elfte omgången av Hockeyallsvenskan 2023/2024.

Karlskoga som förlorade senast mot Björklöven efter straffar hade tagit poäng i den tre senaste matcherna och behövde nu fortsätta ta poäng om man skulle kunna lyfta från botten. Södertälje å andra sidan förlorade senast mot Västervik och behövde poäng för att inte kontakt med toppen.

I den första perioden började Karlskoga bra när man skapade tryck mot Södertälje och i den elfte minuten kunde hemmalaget också ta ledningen genom Jesper Kokkonen 1-0. Men Södertälje jobbade sig in i matchen och i den 17 minuten kunde man kvittera 1-1 och i den 20 minuten kunde man ta ledningen med 40 sekunder kvar av perioden. Första perioden slutade 2-1 till Södertälje.

Södertälje tog i den andra perioden helt över spelet och vi började se tendenser till det Karlskoga som förlorade de första sex matcherna då Södertälje kunde sätta 1-3 i den 23 minuten. Karlskoga drog sedan på sig en straff, men den räddade Samuel Jonsson i karlskogamålet. Nu började hemmalaget bli desperat men lyckades ändå inte få till något riktigt spel och Södertälje kunde vinna andra perioden med 1-0.

Den tredje perioden bjöd inte på något skönspel från något av lagen då Karlskoga jagade reducering. Men trots att Karlskoga tog ut målvakten så lyckades man inte göra mål och Södertälje kunde hålla undan och vinna med 3-1.

Detta var ingen bra match från Karlskoga där man saknade energi och inte alls stod att känna igen mot de tre senaste poängmatcherna. Jag tror tyvärr att det beror på målvakten för det känns inte som att laget har förtroende för Samuel Jonsson vilket gör hela laget spänt. Detta leder till ett krampaktigt spel där man är mer rädd för att förlora pucken än villig att göra något med den. Nu får vi hoppas att Helgren Smed är tillbaks mellan stolparna till på fredag för det här laget får inte börja tappa poäng igen.

Nästa match spelar BIK Karlskoga på fredag den 27 oktober borta mot Västerås IK.