BIK Karlskoga tog tre säkra poäng

By on 11 februari, 2022

Under fredagskvällen tog BIK Karlskoga emot Södertälje SK hemma i Nobelhallen för den 43 omgången av Hockeyallsvenskan 2021/2022.

Karlskoga hade inför matchen vunnit fyra avsina fem senaste matcher och befann sig på en tredje plats i tabellen. Södertälje hade vunnit två av fem och låg på en 13 plats. Södertälje var i desperat behov av poäng för att kunna klara sig från negativt kval.

Karlskoga började första perioden med gasen i botten och kunde  den tredje minuten ta ledningen genom Emil Öhrwall efter ett fint anfall. Men Södertälje jobbade sig in i matchen, fick till ett jämnare spel och kunde i sjunde minuten kvittera. Karlskoga började sedan att ta tillbaks spelet och kunde i den 13 minuten återta ledningen genom Emil Öhrwall. I slutminuterna blev det föst spel 4 mot 4  och sedan powerplay för Södertälje men Karlskoga rede ut detta och perioden slutade 2-1 till Karlskoga.

I den andra perioden var det Karlskoga som stod för spelet och Södertälje fick mest ägna sig åt försvar, i den 13 minuten kunde hemmalaget utöka ledningen genom Arvid Aronsson. Trots flera powerplay fick Karlskoga inte in fler puckar i mål och perioden slutade 1-0 till Karlskoga.

Södertälje kom ut betydligt bättre i den tredje perioden och lyckades att skapa en viss press mot Karlskoga, om detta berodde på bättre spel från bortalaget eller att Karlskoga ville vila sig lite inför morgondagens match mot HV71 skall jag låta vara osagt. I den 13 minuten kunde dock hemmalaget utöka sin ledning genom Aleksi Rekonen. I den 14 minuten tog Södertälje time out och i den 17 minuten kunde Joseph Berger reducera för gästerna. I slutminuterna blev det irriterat och Karlskoga fick sluta matchen i powerplay men matchen slutade 4-2 till Karlskoga.

Idag gjorde Karlskoga en bra match i första och framför allt i den andra perioden, men i den tredje perioden gick man ned sig något vilket kanske berodde på att tankarna började gå mot morgondagens match mot serieledarna HV71.

Nästa match spelar BIK Karlskoga på lördag den 12 februari borta mot HV71.

Matchfakta BIK Karlskoga vs Södertälje SK

• 3 minuten mål Karlskoga, 1-0 Emil Öhrwall.
  • 5 minuten utvisning Södertälje, två minuter Lucas Nordsäter Interference. Powerplay Karlskoga, utan resultat.
  • 7 minuten mål Södertälje, 1-1 Villiam Haag.
  • 13 minuten mål Karlskoga, 2-1 Arvid Aronsson.
  • 18 minuten utvisning Södertälje, två minuter Alexander Anderberg Roughing. Utvisning Karlskoga, två minuter Gustaf Franzén Roughing. Spel 4 mot 4, utan resultat.
  • 19 minuter utvisning Karlskoga, två minuter Arvid Aronsson Holding. Powerplay Södertälje, utan resultat.

Första perioden slutade 2-1 till Karlskoga
Skottstatistik första perioden BIK Karlskoga 11 – Södertälje SK 12

• 2minuten utvisning Södertälje, två minuter Lucas Nordsäter. Powerplay Karlskoga, utan resultat.
  • 9 minuten mål Karlskoga, 3-1 Arvid Aronsson.
  • 13 minuten utvisning Södertälje, två minuter Dragan Umicevic Slashing. Powerplay Karlskoga, utan resultat.
  • 17 minuten utvisning Södertälje, två minuter Henrik Malmström Tripping. Powerplay Karlskoga,

Andra perioden slutade 1-0 till Karlskoga
Skottstatistik andra perioden BIK Karlskoga 18 – Södertälje SK 4

• 13 minuten mål Karlskoga, 4-1 Aleksi Rekonen.
  • 17 minuten mål Södertälje, 4-2 Joseph Berger.
  • 19 minuten utvisning Södertälje, två minuter Albert Sjöberg Roughing.
  • 19 minuten utvisning Karlskoga, två minuter Henrik Larsson Roughing.
  • 19 minuten utvisning Södertälje, fem minuter + match Dragan Umicevic Slagsmål. Powerplay Karlskoga, utan resultat.

Tredje perioden 1-1