BIK Karlskoga uppe i tre raka vinster

By on 11 november, 2023

Karlskoga har börjat komma igång efter en trög start, med tre vinster på de fem senaste och två raka så har man varvat upp. I kvällens match i Nobelhallen mot Västerås gick det till sist riktigt bra, nu är Karlskoga uppe i tre raka vinster.

Det blev en ganska avslagen inledning på den första perioden, där inget av lagen såg ut att ha något direkt övertag. Ingte något hände under de ca sju första minutrarna, i den åttonde minuten ur ingenting var det Västerås som tog ledningen genom Amil Krupic. Den energi som saknades i inledning kom och spelet öppnade upp sig, men det var fortsatt tajt och tillknäppt. När powerbreak kom i den elfte minuten, hade bägge lagen tillsammans bara avlossat fyra skott på mål.

Spelet i sig böljade fram och tillbaka, dock utan att något av lagen släppte till några ytor, Karlskoga spelade sig fram på ett bra sätt till offensiv zon men där var man ganska uddlösa. Desto längre tiden gick i den inledande perioden, desto mer såg det ut som om att det var Västerås som började ta kontroll. Trots det stod Karlskoga emot och i den absolut sista minuten kom kvitteringen, i den 20 minuten gjorde Gustaf Franzén 1-1. Ett blytungt mål fram till oavgjort, ett resultat som stod sig perioden ut.

….

Om Karlskoga startade den första perioden riktigt segt så kom man ut i den andra och visade upp energi, man var där på ett helt annat sätt för att sätt tryck på Västerås. Men desto längre tiden gick desto mer försvann den, och spelet såg sådär ut igen. I den nionde minuten bjöd en Karlskogaspelare Västerås målvakt på en så kallad snödusch, något som gästerna inte uppskattade och kalabalik uppstod. Utvisning från bägge lagen såklart, en aktion som faktiskt gjorde att intensitet och tempo ökade. En tempoökning som Karlskoga klarade av bra, där visade man upp ett spel där man stängde ytor och släppte inte till något. Avsaknaden av organiserat spel var påtaglig, och spelet blev hafsigt vilket innebar att chanser dök upp ur bara sådär.

En sån chans kom för Västerås i den 14 minuten, när Shane Gersich kunde ge gästerna ledningen fram till 2-1. I den 17 minuten avbröts matchen på grund av ordningsstörning, bägge lagen lämnade isen som spolades om och publiken lämnade hallen. Det var ett brandlarm som hade gått igång så publiken som hade fått gått ut, visiterades när de kom tillbaka in i hallen.

När alla var på plats och matchen kom igång igen så var Karlskoga som spelade med en man mindre efter ett lagstraff, men Västerås kunde inte utöka ledningen och den andra perioden slutade 2-1 till gästerna.

….

Den tredje perioden startades redan efter att den andra perioden avslutades, detta på grund av det långa upphållet som brandlarmet orsakade. Där var det Karlskoga som hade hittat form, man låg på ordentligt och skapade ett organiserat spel i offensiv zon. I den fjärde minuten fick man spela med en man mer på isen efter en utvisning för gästerna, det utnyttjade Karlskoga väl där Jesper Norebäck kunde kvittera fram till 2-2. Och det stoppade inte där för innan halva sista tredjedelen var spelad hade Karlskoga hunnit med att spela boxplay, få med sig ytterligare ett powerplay där man tog ledningen genom Rikard Olsén fram till 3-2. Detta efter en riktigt bra insats från hemmalaget, där man visade klass.

Sista halvan av tredje perioden spelade Karlskoga riktigt bra där man fortsatt visade upp ett offensivt spel, anfall är bästa försvar. När man närmade sig slutet på matchen i den 18 minuten tog Västerås ut målvakten, när inte fick något direkt resultat kom en timeout i den 19 minuten. Inget av det. hjälpte, istället var det Karlskoga som kunde slå 4-2 pucken genom Simen Andre Edvardsen. Ett mål som satte punkt för tillställningen, där det slutade med en fin vinst för Karlskoga med 4-2.

Nu har Karlskoga visat att man har kommit igång, trots ett inledande övertag för Västerås vändes till en vinst för hemmalaget. Uthållighet och inställning visade att man kan både komma tillbaka och vinna en match, något man gjorde i den förra matchen mot Tingsryd, en trend som fungerar. Nu har Karlskoga tagit poäng i åtta av de tio senaste matcherna, ett resultat som snart kommer visa sig i tabellen när de börjar sin klättring uppåt.

Noterbart var att det var ett riktigt bra tryck i Nobelhallen, Västerås hade med sig ett stort följe som höll låda genom hela matchen. Hemmapubliken hakade på och det lät riktigt bra, hela 3038 åskådare hade tittat in när Karlskoga vann med 4-2 mot Västerås efter en till sist underhållande tillställning. Resultatet gjorde att man nu ligger på en elfte plats, i ett mycket jämnt bottenskikt poängmässigt.

Näst match spelar Karlskoga på onsdag 15 november 2023, det gör man i Nobelhallen när Mora kommer på besök.

Matchfakta BIK Karlskoga vs Västerås IK

• 07.43 Mål Västerås, 0-1 Amil Krupic.
  • 19.46 Mål Karlskoga, 1-1 Gustaf Franzén.

Första perioden slutade 1-1.
Skottstatistik andra perioden BIK Karlskoga 7 vs Västerås IK 11.

• 23.55 Utvisning Karlskoga, två minuter Theodoe Pistek, High Sticking.
  • 28.20 Utvisning Karlskoga, två minuter Jacob Ringman, Roughing.
  • 28.20 Utvisning Västerås, två minuter Jimmie Jansson, Roughing.
  • 33.48 Mål Västerås, 1-2 Shane Gersich.
  • 37.42 Utvisning Karlskoga, två minuter Team Penalty, Too many players on the ice.

Andra perioden slutade 1-0 till Västerås.
Skottstatistik andra perioden BIK Karlskoga 14 vs Västerås IK 7.

• 43.56 Utvisning Västerås, två minuter Eric Engstrand, Holding.
  • 44.24 Mål Karlskoga i powerplay, 2-2 Jesper Norbäck.
  • 45.41 Utvisning Karlskoga, två minuter Viktor Lennartsson, Roughing.
  • 47.44 Utvisning Västerås, två minuter Team Penalty, Too many players on the ice.
  • 49.35 Mål Karlskoga i powerplay, 3-2 Rikard Olsén.
  • 53.11 Utvisning Västerås, två minuter Amil Krupic, Tripping.