BIK Karlskoga vann tight match

By on 18 november, 2023

Under lördagskvällen var det åter dags för BIK Karlskoga att spela hockey och denna kväll tog man emot IF Björklöven hemma i Nobelhallen för den 18 omgången av Hockeyallsvenskan 2023/2024.

Karlskoga som vann igår efter förlängning borta mot Nybro och jagade nu nya poäng. Björklöven vann även sin match igår

Den första perioden tillhörde i mångt och mycket Karlskogas där laget förde spelet. I den 15 minuten kunde också Theodor Pistek ge hemmalaget ledningen med 1-0. Efter målet jobbade Björklöven för en kvittering men perioden slutade 1-0 till Karlskoga.

Andra perioden blev en händelserik historia där Björklöven i den 26 minuten kunde kvitter 1-1. Men Björklöven var inte nöjda där och kunde i den 28 minuten ta ledningen 1-2. Men Karlskoga satsade nu hårt för en kvittering och kunde i den 31 minuten även göra det genom Rikard Olsén 2-2. Båda lagen jagade nu åter ledningen i den 33 minuten kunde Björklöven göra två mål inom 50 sekunder och ledde med 2-4. Nu var läget tungt för Karlskoga men i den 37 minuten kunde man reducera genom Eskild Bakke Olsen 4-3. Så efter en rafflande period ledde Björklöven med 4-3.

I den tredje perioden var Karlskoga ute efter kvittering och det var mycket kamp på planen, och i den 42 minuten kunde hemmalaget kvittera genom Jesper Kokkonen 4-4. Perioden dominerades av kamp och ett ganska jämnt spel, men i de 56 minuten kunde Eskild Bakke Olsen sätta ledningsmålet för Karlskoga och hemmalaget kunde vinna matchen med 5-4.

Detta var en tuff match där Karlskoga åter visade moral genom att vända matchen och vinna efter att ha legat under mede 4-2. Jag tycker att det här laget börjar se lovande ut och det skall bli spännande att se hur högt de kan klättra nu när man vänt utvecklingen.

Näst match spelar Karlskoga på onsdag den 22 november borta mot Djurgårdens IF.