BIK Karlskoga vidare till kvartsfinal i Hockeyallsvenskan

By on 14 mars, 2024

Det var under torsdagskvällen dags för den tredje och avgörande åttondelsfinalen mellan BIK Karlskoga och Kalmar HC, och nu skulle det avgöras vilket lag som skulle gå till kvartsfinal.

Den första matchen vann Kalmar på hemmaplan med 3-2 och igår så vann Karlskoga returen i Nobelhallen med 6-0, så nu gällde det vinst om inte säsongen skulle vara slut.

Den första perioden började lite försiktigt och under de första tio minutrarna när lagen kände på varandra, men sen blev det hetare. Det var Karlskoga som tog upp taktpinnen, och i den 14 minuten kunde hemmalaget ta ledningen genom Eskild Bakke Olsen 1-0. Matchen hettade till lite efter målet och det blev mycket kamp över hela banan. Det var dock Karlskoga som hade ett vist övertag men perioden slutade 1-0 till hemmalaget.

I den andra perioden blev det bra fart från start där det var framför allt Karlskoga som förde spelet, men Kalmar stod ändå upp bra och kunde i den 30 minuten kvittera 1-1. Men Karlskoga hängde inte läpp för det och mindre än en minut senare kunde Jesper Kokkonen sätta 2-1 för hemmalaget. Efter målet fortsatte spelet med hög intensitet men det blev inte fler mål och andra perioden slutade 1-1.

Tredje perioden blev intensiv men där Karlskoga var bättre på att hålla Kalmar ute efter sargerna. Men det skulle dröja fram till den 57 minuten innan Otto Stenberg kunde sätta matchens snyggaste mål om man ser till hela anfallet, där Eskild Bakke Olsen ger ett fint inlägg in framför mål och Otto trycker in den högt vid motstående stolpe 3-1. Nu forcerade Kalmar och tog ut målvakten, men i den 59 minuten Kunde Jesper Kokkonen sätta 4-1 i tomt mål, och knappa minuten senare så gjorde Simen Andre Edvardsen likadant 5-1. Matchen slutade 5-1 till Karlskoga.

Karlskoga rodde hem en kvartsfinal tillslut och det välförtjänt efter att i den senare delen av presterat riktigt bra spel. Nu verkar också Marcus Hellgren Smed ha kommit igång ordentligt. Men det blir Södertälje som man möter och det kommer inte bli lätt, statistiskt ligger Karlskoga under med 4-1 i matcher den här säsongen och jag ger inte BIK några större chanser att avansera vidare. Man skall dock även lägga in lagets starka formkurva just nu så det kommer bli spännande.

Nästa match spelar BIK Karlskoga måndagen den 18 mars borta mot Södertälje SK.