BIK Karlskoga visade starkt powerplay

By on 24 augusti, 2023

Under torsdagen var det dags för BIK Karlskogas tredje försäsongsmatch inför Hockeyallsvenskan 2023/2024, och denna gång tog man emot Brynäs IF hemma i Nobelhallen.

Senaste träningsmatchen mot AIK så förlorade Karlskoga med 2-5, efter att ha släppt in fem mål i tredje perioden. Brynäs å andra sidan vann med 9-1 mot Hudiksvalls HC.

Karlskogs började den första perioden svagt och det var Brynäs som hade de bästa chanserna, men i den 13 minuten kunde Theodor Pistek sätta 1-0 under det andra powerplayet. Annars kändes spelet ganska hafsigt från båda lagen och några fler mål blev det inte i första perioden som slutade 1-0 till Karlskoga.

Andra perioden började med ganska lågt puck tempo, men det var Karlskoga som hade kontroll över spelet. Men Brynäs jobbade sig in i matchen och i den 10 minuten kunde bortalaget kvittera 1-1. Nu blev det ett betydligt jämnare spel men i den 17 minuten kunde Karlskoga åter ta ledningen genom Albin Eriksson 2-1 även denna gång i powerplay. Efter målet pressade Brynäs på för att kvittera och skapade några chanser, och med 21 sekunder kvar kunde Brynäs kvittera även detta mål i powerplay 2-2. Andra perioden slutade 2-1 till Brynäs.

Karlskoga gick till attack direkt i den tredje perioden, men Brynäs kunde kontra och i den första minuten ta ledningen till 2-3. Brynäs fortsatte att pressa på och när Karlskoga fick en utvisning kunde Brynäs i den femte minuten utöka ledningen till 2-4. Karlskoga jobbade sig tillbaks och i den åttonde minuten kunde Jesper Kokkonen reducera 3-4, även denna gång i nummerärt överläge. Karlskoga fick efter målet fortsätta spela powerplay och i den tionde minuten kunde hemmalaget kvittera 4-4. Men Brynäs han knappt bli fulltaliga innan Brynäs var tillbaks i ledningen när bortalaget satte 4-5. Nu kom målen slag i slag och det han bara gå en dryg minut innan Karlskoga kunde kvittera med sitt första mål i fem mot fem spel 5-5. Hemmalaget fick en sista chans när Brynäs fick en utvisning men ordinarie tid slutade 5-5.

Karlskoga fick börja förlängningen med en man mer på planen i en minut men lyckades inte göra något av det läget. Hemmalaget jobbade på bra i förlängningen men det blev inga mål och matchen gick vidare till straffar.

Efter straffläggningen stod Karlskoga som vinnare med samtliga tre straffar i mål. Karlskoga vann matchen med 6-5.

Jag gnällde en del senast på Karlskogas effektivitet i powerplay, men det verkade man rett ut till dagens match då fyra av målen kom i just powerplay. I övrigt syntes det att motståndet i dag var av det bättre slaget då Brynäs räknas som toppkandidat i årets Hockeyallsvenska.