BK Forward P00 vann Klimatmatchen i Örebroregionen

Av på 17 oktober, 2013

BK Forward P00 var bäst i Örebroregionen på att resa klimatsmart till idrotten i tävlingen Klimatmatchen. Tvåa kom USM-truppen – Örebro Gymnastikförening/KIF och trea KFUM Örebro Basket P00. Förstapristagaren vinner 5 000 kronor till sin lagkassa, andrapristagaren 3 000 kronor och tredjepristagaren 2 000 kronor. BK Forward P00 vinner även som bäst lag i Örebro kommuns tävling och får ytterligare 5 000 kronor till lagkassan.

Tävlingen bestod i att ta sig så klimatsmart som möjligt till sin idrottsanläggning genom att gå, cykla eller åka kollektivt. Tävlingen var mycket jämn och i de tre topplagen gick så gott som samtliga resor med klimatsmarta färdmedel under perioden.

Klimatmatchen genomfördes under september månad i Oskarshamns kommun, Stockholms stad, Uppsala kommun, Skåne, Östergötland och Örebroregionen. Totalt var cirka 2 000 barn och unga mellan 10-16 år och deras ledare från 99 lag och en mängd olika idrotter anmälda. Av dessa fullföljde 63 lag tävlingen.

Det nationella priset i resetävlingen gick till Alvik Basket F00 West från Stockholm.

I Klimatmatchen ingick också en fototävling. Cirka 46 bilder skickades in. Av dessa valdes två förstapristagare ut som juryn ansåg visade klimatsmartresande till idrotten på bästa sätt. De två vinnarna var Rävåsens IK F00 från Karlskoga och Kävlinge HK F99 från Kävlinge som får 5 000 kronor vardera till sin lagkassa.

Rävåsens IK var också bäst på att resa klimatsmart i Karlskoga kommun och får därför Karlskoga kommuns pris som är inträde för hela laget på BodaBorg.

BK Forward P00 kommer att få sitt pris på den regionala energi- och klimatkonferensen som är på Conventum onsdag 23 oktober. Klockan 15.50 kommer laget upp på scen för att ta emot priset.

Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in