BK Forward P00 – vinnare av Örebro kommuns pris i Klimatmatchen 2013

Av på 25 november, 2013

Vinnare av Örebro kommuns pris i Klimatmatchen 2013 går i år till BK Forwards pojklag födda 2000.

Priset är på 5 000 kr och delas ut vid en ceremoni i samband med lagets träning 27 november. Prisutdelare är Lennart Bondeson (KD), kommunalråd och ansvarig för kommunens arbete för hållbar utveckling och Anna Åhlgren, planerare, enheten för hållbar utveckling.

Priset delas ut till vinnarna i Tullängsgatans gymnastiksal onsdagen den 27 november.

Klimatmatchen
Klimatmatchen är en tävling för idrottande barn och ungdomar i åldrarna 10–16 år. Under perioden 2–29 september gällde det att tillsammans med sitt lag eller sina träningskompisar samla in så många poäng som möjligt genom att gå, cykla, samåka eller resa kollektivt till träningar och tävlingar.

– Jag är väldigt glad över att våra killar ville delta i tävlingen, säger Ayse Altintas, som är förälder till en av spelarna i BK Forward P00. Killarna har verkligen insett att de ska vara stolta över att cykla, gå och åka buss till och från träningarna. Samtidigt blev både killarna och vi vuxna mer medvetna om hur viktigt det är att ta hand om vår miljö.

– Jag har fått veta att de flesta i laget alltid går och cyklar till träningar och matcher, inte bara under de veckor utmaningen pågick. De förtjänar därför priset extra mycket och är föredömen för både spelare och idrottsföräldrar i hela Örebro, säger Anna Åhlgren.

Över 2 000 barn och unga runt om i Sverige deltog i tävlingen som ingår i projektet Uthållig idrott. På spel stod både nationella, regionala och kommunala priser.

Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in