Bookmark Förlag utlyser skrivtävling för unga

By on 27 maj, 2022
Arkivbild

I samband med förlagets tioårsjubileum utlyser Bookmark en skrivtävling för ungdomar mellan 16 och 19 år. Syftet är att uppmuntra unga med författardrömmar till att våga satsa på sitt skrivande. Vinnaren får 10 000 kronor och en VIP-vistelse på Bokmässan i Göteborg.

I samband med Bookmarks tioårsjubileum i maj utlyses en skrivtävling där alla ungdomar i gymnasieålder är välkomna att delta. Samtidigt delar man också ut böcker till skolor och bibliotek, som ett sätt att få fler unga att läsa under sommarlovet. 

Den som vill ta chansen att skicka in en text till skrivtävlingen kan göra det fram till den 1 augusti i år. I slutet på augusti annonseras vinnaren som får 10 000 kronor och får följa med till Bokmässan i Göteborg. Under mässan får vinnaren träffa medarbetare och författare på förlaget medan Bookmark bjuder på böcker, resa och inträde. 

Skrivtävlingens jury består av Sara Nazari, spoken word-poet, Agri Ismaïl, författare och litteraturkritiker, Pascal Engman, författare, samt Ebba Barrett Bandh, litterär chef på Bookmark.

Om tävlingen:

Har du författardrömmar och känner att just din röst och berättelse saknas därute? Brinner du för att skriva men har inte fått chansen att prova dina vingar och utveckla din talang? Eller kanske testar du dig fram med språket och orden? 

För att vara med och tävla, skicka in en novell, en längre dikt eller en påbörjad roman till bookmark@bookmarkforlag.se senast den 1 augusti 2022. Bidraget får vara max 15 000 tecken inkl. blanksteg. Märk ditt mejl med ”Skrivtävling” och berätta gärna lite kort om dig själv och din text. Lycka till!

Kultur | Sverige
Örebronyheter

Källa Bookmark

You must be logged in to post a comment Login