Bris klassiska idolkampanj fyller 20 år

By on 30 oktober, 2018
Foto: Peter Knutson

Över 2 miljoner idolkort har delats ut till Sveriges sjätteklassare i 20 års tid, för att sprida budskapet att alla har rätt till en bra barndom, och att stöd finns att få. Nu presenteras årets Bris-idoler 2018.

När årets idoler presenteras idag kan Bris räkna till 138 kända personer som varit med på idolkorten under de 20 år som kampanjen funnits och hjälpt Bris att nå ut till barn och unga. Årets idoler är Ludwig Kronstrand, sångare i Hov1, Kosovare Asllani, fotbollsproffs, Hamza Bougamza, proffsfighter, Irene Eklund, friidrottare, Nellie Berntsson, ryttare och influencer, och Mahmoud Bitar, influencer. På idolkorten och i filmerna som släpps idag berättar de bland annat om hur det är att bli grovt mobbad i skolan, att inte våga vara sig själv och om hur det är att leva med depression och tvångstankar.

Vi på Bris är otroligt stolta över vår idolkortskampanj som gjort skillnad för barn i 20 år, och vi vet att även årets idoler kommer att bidra till att stärka, inspirera och stötta barn och unga. När vuxna delar med sig och pratar om det som är eller har varit svårt så öppnas möjligheter för barn och unga att berätta om hur de mår och vilket stöd de behöver, säger Magnus Jägerskog, generalsekreterare Bris.

Bris idolkortskampanj är Bris största årliga satsning på att nå ut till barn och unga. De närmaste veckorna skickas över 100 000 idolkort ut till alla sjätteklassare. På brisidoler.se finns också längre filmer där idolerna berättar om vilka svårigheter de kämpade med som unga och vilket stöd de hade behövt. På brisidoler.se kan man också se samtliga idoler som medverkat de senaste 20 åren. Kampanjen kommer också spridas i sociala medier både av Bris och i idolernas egna kanaler. 

– Jag ville vara med i kampanjen för att uppmuntra unga att våga vara sig själva tidigare än vad jag gjorde, säger Ludwig Kronstrand, sångare i Hov1.

Regionalt
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login