Car & Bike Meet i Askersund på lördag

By on 14 juli, 2022
Foto: Askersunds kommun

Bil- och mc-träffen Car & Bike Meet, som hålls på lördag 16 juli i Askersund, är ett välbesökt och uppskattat arrangemang. Under den efterföljande cruisingen har det tidigare år funnits problem med ordningsstörningar. Stora delar av centrala Askersund kommer därför att vara helt eller delvis avstängt för fordonstrafik under lördagskvällen och -natten.

Bilutställningen hålls öppen i strandparken klockan 09.00-16.00. Besöksantalet brukar vara mycket stort och man kan vänta sig trafikstörningar i staden och på riksväg 50 under dagen.

Under eftermiddagen och kvällen regleras trafiken. Genomfarten Bergslagsvägen / Drottnings Kristinas väg / Sundsbrogatan i Askersund kommer att enkelriktas norrifrån mellan klockan 17.00 och 22.00. Mellan klockan 22.00 på lördagen och 05.00 på söndag morgon kommer flera gator, bland annat genomfarten, helt stängas av för biltrafik. Undantag görs förstås för boende i de berörda områdena. Se bilaga till höger för detaljerad information om trafikregleringar och avstängningar.

– Polisen kommer att finnas på plats i Askersund under lördagskvällen och -natten och jobba för att vid behov hantera lagöverträdelser i form av ordningsstörningar, säger Jonas Lundh vid lokalpolisområde Hallsberg, polisinsatschef den aktuella kvällen.

– Efter dialog med både arrangören och Polisen har vi gemensamt kunnat ta fram en bra trafiklösning med fokus på både säkerhet, trivsel och ett bra arrangemang, säger Susanne Jarl, teknisk chef på Askersunds kommun.

– Vi är glada över att pandemin är över och att vi i år kan välkomna fordonsentusiaster till vårt vackra Askersund för se fina bilar på ett arrangemang som passar hela familjen, säger Sabina Karlsson från föreningen Midnight Cruisers.

Nöje | Örebro län | Askersund
Örebronyheter

Källa: Askersunds kommun

You must be logged in to post a comment Login