City Gross vill underlätta flexande

By on 13 februari, 2019
Arkivbild

När allt fler väljer bort kött helt eller delvis svarar City Gross på utvecklingen genom en satsning som syftar till att underlätta för de som flexar. Ökat utbud av proteinalternativ, mer inspiration och nya spännande matkassar är några av initiativen.

– Vi vill underlätta för kunderna att göra medvetna val, de ska inte behöva leta efter det ”gröna” sortimentet. Samtidigt vill inspirera fler att välja vegetariskt och flexa, sägerKristian Andersson, affärsområdeschef på Bergendahls Food som driver City Gross.

City Gross ökar nu utbudet av proteinalternativ för att alla, från vegetarianer och veganer till flexitarianer, enkelt ska hitta sina livsmedel i butikerna.

– Som en utmanare på den svenska dagligvarumarknaden är det vår natur att följa trender och anpassar oss efter kundernas önskemål. När vi ser en så här tydlig trend satsar vi för att bli det självklara alternativet för kunden som efterfrågar dessa produkter, säger Kristian.

Från och med vecka sju kommer förändringarna att börja genomföras i butikerna.

De flesta börjar sin vegetariska resa med de frysta veg-varorna men vi har också kunnat se en tydlig trend där allt fler har hittat de kylda produkterna, berättar Kristian och fortsätter: Ett sätt att underlätta för både vegetarianer och de som flexar är att dels samla sortimentet men också dubbellägga utvalda artiklar. Exempelvis kan den vegetariska färsen placeras intill köttfärsen, vegobullarna intill köttbullarna och så vidare. På så sätt frontas alternativen lika mycket och vi kan få fler att flexa mellan kött och alternativa proteinkällor.

Hos City Gross kommer vegetariskt få utökat utrymme i marknadsföringen framöver och även när det gäller matkassarna satsar kedjan på de som vill äta mer vegetariskt. Under februari testas en vegansk pop-up-kasse i samarbete med MattiasKristiansson, chefredaktör på tidningen VEGO och en av Sveriges främsta profiler inom vegansk mat. Sedan tidigare erbjuder City Gross en flexkasse och en lakto-ovo-vegetarisk kasse.

Jag har valt ut några av mina vardagsfavoriter som är lätta att laga och som inte kräver en massa förkunskap eller knepiga råvaror. Det är jätteroligt att en kedja som City Gross satsar på att sprida vegansk och vegetarisk mat till fler, säger Mattias Kristiansson.

Enligt Sifo är idag omkring sex procent vegetarianer och runt 40 procent flexitarianer. Samtidigt väljer allt fler alternativa proteiner till rött kött vilket märks genom en tydlig ökning av försäljningen av kyckling. På City Gross har man observerat att det är viktigt för många av kunderna att köttet är svenskt och håller hög kvalitet när de väl väljer att äta rött kött.

– Vi har alltid värnat om det svenska köttet, över 90 procent av det kött vi säljer är svenskt och styckat i butik av våra egna köttmästare, något vi märker att många av våra kunder uppskattar, avslutar Kristian Andersson.

Regionalt
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login