Dags igen för Litteraturens lördag

By on 9 november, 2023
Arkivbild

Lördag 18 november kl 10-16 är Litteraturens lördag tillbaka igen i Örebro Kulturkvarteret – den sjunde i ordningen och länets största litterära evenemang. Kulturkvarteret kommer att fyllas med rekordmånga bokbord och sex olika scener där ett 60-talet länsförfattare kommer att höras och synas, liksom en rad föreningar som är kopplade till litteraturen.

Arne Johnsson intervjuar författare under hela dagen på Entréscenen – och bland övriga författare med anknytning till Lindesberg deltar bland andra:

Pelle Råssjö deltar med sin lokalhistoriska bok ”1920-talets värsta Bovar och Bedragare i Bergslagen”. Boken innehåller ett 20-tal fristående berättelser från Bergslagen för hundra år sedan. De bygger alla på tidningsartiklar som författaren rotat fram i Arkivet på Lindesbergs bibliotek. ”Trots den något otympliga titeln, har den sålt väldigt bra sedan den gavs ut för nästan exakt ett år sedan”, förklarar författaren.

Astrid Lindén och Clas Thor presenterar ”Ta tåget till litteraturens England” som kan användas både som läse- och guidebok, som inspirationskälla inför din egen resa. I sin nya bok tar författarna dig mot litteraturens England, via Danmark, Tyskland, Holland och Belgien, guidar till ett sjuttiotal författare, klassiker och nutida. Du lär känna författarhem och litterära museer, miljöer där författarna vuxit upp och verkat, platser som gett uppslag till sagor, romaner, deckare och poesi.

Hanna Ericsson Franzén är uppvuxen i Lindesberg och Örebro. Numera arbetar hon i Karlskogas förskolor som specialpedagog med språkinriktning, där en stor del av uppdraget handlar om läsfrämjande insatser. Nyligen släpptes Hannas första barnbok ”Den försvunna stenen”. En bilderbok med vackra illustrationer av Nora Segerdahl. I boken får vi följa ekorren Ester och hennes vänner i jakten på en försvunnen sten och svaret på andra små mysterier. Det visar sig att allt inte är som man tror, men det mesta löser sig när man samarbetar. Boken innehåller dessutom fakta om de olika djuren och aktiviteter att själv testa i skogen.

Litteraturens lördag arrangeras av Samfundet Bokvännerna (f d Samfundet Örebro Stads- och Länsbiblioteks vänner).

Kultur | Örebro
Örebronyheter

Källa: LindeKultur

You must be logged in to post a comment Login