Degerfors fortsatt obesegrade i Superettan 2024

By on 23 april, 2024

Degerfors tog emot Helsingborgs IF i den fjärde omgången på Stora Valla, där det innan match uppstod dramatik då det hade brunnit i några konstgräsrullar. Nu var det inget som störde matchstarten, där spelet startade på utsatt tid. Efter dramatiken under 90 + 7 minuter, var det Degerfors som stod som vinnare.

Första halvlek inledde Degerfors på ett stabbigt, stelt, stillastående sätt. Det var Helsingborg som kunde ta tag i taktpinnen där de styrde och ställde, det gjorde att det var gästerna som i den andra minuten hade en boll i ribban. Hemmalaget var inte alls med man fick en biljett in i matchen i den 29 minuten när man tilldömdes en straff, Gustav Lindegren tog den för att fint slå in 1-0 målet.

Efter ledningsmålet kom Degerfors in i matchen och spelet började flyta på, men det var fortsatt ineffektivt när man kom fram till avslut. Det saknades även skärpa, och Degerfors spel var på gränsen arrogant där det inte såg ut som om man tog det på allvar. Även om man på förhand har ett visst favoritskap till att ta sig tillbaka till Allsvenskan, måste man ta allt motstånd på största allvar.

I den 41 minuten kom just ett misstag där Degerfors back Nasiru Moro utan att titta skickade bollen bakåt till egen målvakt Wille Jakobsson, som stod alldeles för långt ut, så hade bollen gått in i mål efter Degerfors andra mål. Ett självmål tyvärr, när första halvlek var färdigspelad var det oavgjort.

I starten av den andra halvleken hade Degerfors fått med sig det fina spelet som man hade påbörjat under första delen, där även Gustav Lindgren hade vaknat till liv. Det var Gustav som i den 60 minuten snyggt kunde skruva in en boll i gästernas mål, detta efter ett fint anfall och 2-1 till hemmalaget.

Efter målet vaknade även Helsingborg till liv där de började skapa många fina anfall, som chanser. Men där och då visade Degerfors att man kunde spela defensivt, där man lyckades stå emot tiden ut. Degerfors vann matchen med 2-1, och man är fortsatt obesegrade i Superettan säsongen 2024.

Noterbart i matchen var att domaren stod för riktigt många konstiga beslut till Helsingborgs fördel, det snackas om hemmadomare men det här var helt klart en bortadomare.

Signifikativt för Degerfors är att man visar upp ett ganska nonchalant spel inledningsvis i mer eller mindre alla matcher, det ser ut som om att spelarna tror att de ska var så överlägsna motståndarna att man kan klacksparka sig fram för att enkelt vinna matcherna. Det kan man inte, så bra är man inte, minst lilla som man slappnar av så hugger motståndalagen.

Ska man ta sig tillbaka till Allsvenskan måste man göra jobbet från grunden, jobba, springa och framförallt hitta skärpan. För under kvällens match var det alldeles för många felpassar, och snedsparkar som flög åt alla håll och kanter.

Tack vare vinsten är Degerfors uppe på en anda plats på samma poäng som ledande Landskrona, i den femte omgången av Superettan 2024 tar sig Degerfors an Trelleborg på borta plan måndag 29 april 2024.

Matchfakta Degerfors IF vs Helsingborgs IF

• 29 Minuten, Mål Degerfors, 1-0 Gustav Lindgren på straff.
  • 41 Minuten, Mål Helsinborg, 1-1 självmål Nasiru Moro.
  • 60 Minuten, Mål Degerfors, 2-1 Gustav Lindgren.

Matchen slutade Degerfors IF 2 vs Helsingborgs IF 1.