Degerfors IF föll tungt på Stora Valla

By on 1 juli, 2023

Degerfors har haft en välkommet sommaruppehåll och är nu tillbaka för omstart i Allsvenskan, det gjorde man på Stora Valla mot gästande IFK Värnamo. En match där hemmalaget inte stod upp och bjöd mest på struligt, ostrukturerat spel som gjorde att gästande Värnamo kunde vinna matchen.

Det märktes att det var två matchovana lag som ställdes mot varandra i matchens inledning, det tog ca 17 minuter innan tillställningen tog fart. Laget som tog tag i taktpinnen var gästande Värnamo som kom fram och skapade mest chanser, ett spel som gjorde att Degerfors fick se ett skott från gästerna gå in i mål i den 20 minuten. 1-0 till Värnamo av Albion Ademi, ett resultat som lagen hade med sig när första halvleken var färdigspelad.

Med insatsen från den första halvleken i åtanke gjorde Degerfors tränare Daniel Sjöberg ett trippelbyte inför den andra halvleken, där man ville se en förändring. En förändring fick man men inte på önskat sätt, spelet spetsades till på vissa delar av planen men var fortsatt ineffektivt över det hela. Desto längre tiden gick desto mer frustrerat blev spelet och det blev inte bättre av att Värnamos Hampus Näsström kunde slå in 2-0 i den 81 minuten, vilket blev slutresultatet.

Degerfors visade upp ett tillknäppt tajt spel från start där man inte visade upp ett uns av offensivt spel, det kan självklart förklaras av att lagets offensivaste pjäser Diego Campos och långtidsskadade Dijan Vukojevic saknades. Utan den duon finns inget riktigt anfall, även om inbytte Abdelkarim Mammar Chaouche ville annat. Nu föll man med 2-0 och jagande AIK vann sin match, det innebär att man bara ligger en poäng före AIK som har en match mindre spelad. Man ligger även bara fyra poäng före Göteborg som ligger näst sist, så nu börjar det bli mer eller mindre krav på poäng för annars så blir det spel i Superettan.

Matchfakta Degerfors IF vs IFK Värnamo

• 25 minuten Mål Värnamo, 0-1 Albion Ademi.
  • 81 minuten Mål Värnamo, 0-2 Hampus Näsström.