Degerfors IF förlorade klart mot Djurgården

By on 10 mars, 2024

Det var under söndagen dags för Degerfors IF att entra Tele2 Arena för att ta sig an Djurgården i kvartsfinalen av Svenska Cupen.

Degerfors saknade Johan Mårtensson som skadades i sista gruppspelsmatchen och Bernardo Morgad avstängd under samma match. In i startelvan går istället Nasiru Moro som nu är spelklar för laget. Djurgården var den klara favoriten i matchen och Degerfors har ansetts en drömlottning.

Det var Djurgården som dominerade den första halvleken, men trots att Degerfors inte hade mycket boll så lyckades man hålla koll på hemmalaget. Djurgården hade så klart en hel hel chanser, men Degerfors fick i alla fall till två vassa chanser. Första halvlek slutade 0-0.

I den andra halvleken l Djurgården i en högre växel och i den 47 minuten kunde hemmalaget ta ledningen med 1-0. Efter ytterligare övertygande spel kunde Djurgården utöka sin ledning när man i den 58 minuten satte 2-0. Efter målet märktes det tydligt att Degerfors fått springa mycket och laget började mattas, som en konsekvens av detta så kom 4-0 till Djurgården i den 84 minuten. Detta blev det sista målet i matchen som slutade 3-0 till Djurgården.

Dagens motståndare blev för svår för Degerfors och Djurgården vann rättvist med 3-0 och där med är laget ute ur Svenska Cupen. Det finns dock en hel del positivt som för Degerfors och jag tror att det kommer bli en intressant säsong i Superettan.

Nästa match för Degerfors IF lördagen den 23 mars träningsmatch mot Karlstad Fotboll.

Matchfakta Djurgårdens IF vs Degerfors IF

• 47 minuten Mål Djurgården, Marcus Danielson 1-0.
  • 58 minuten Mål Djurgården, Besard Sabovic 2-0.
  • 84 minuten Mål Djurgården, Oskar Fallenius 3-0.

Matchen slutade Degerfors IF 3 vs Djurgårdens IF 0.