Det här är örebroarnas matfavoriter 2023

By on 19 december, 2023

Leveransplattformen Wolt har tagit fram statistik*, för vad örebroarna har beställt mest av under 2023. Statistiken omfattar både vilken typ av mat som Örebroarna föredragit under året, samt vilka de populäraste restaurangerna är.

Vegetariska rätter är det som faller de flesta örebroarna i smaken när man beställer hem restaurangmat från Wolt. Detta enligt den beställningsstatistik Wolt har tagit fram för Örebro för 2023.

Idag finns vegetariska alternativ på de flesta restauranger och och kan vara såväl ett mer hälsosamt alternativ till kött som mer schysst mot miljön i och med minskade koldioxidutsläpp.

Nedan är de fem mest populära matkategorierna för Örebro i fallande ordning:

1. Vegetariskt
2. Hamburgare
3. Pizza
4. Asiatiskt
5. Kebab

Vegetarisk mat är något som ökat stadigt i popularitet på Wolts plattform de senaste åren över hela Sverige. Erik Lindham är kommunikationschef på bolaget och säger:

– Vi kan se att våra användare söker efter vegetariska alternativ i betydligt större utsträckning idag än för några år sedan. Jag tror att detta är en kombination av riktigt smarriga vegetariska alternativ hos exempelvis stora hamburgerkedjor och en högre medvetenhet kring miljö och välmående av att välja vegetariskt.

Wolt har även tagit fram statistik på de mest populära restaurangerna att beställa hem mat från, i Örebro.

På listan finns såväl de stora kedjorna som lokala favoriter.

De fem populäraste restaurangerna i Örebro (ej i ordning):

  • Sobi Bromsplan
  • Max Behrn Arena
  • Zao Street Kitchen
  • McDonald’s Södermalmsplan
  • Fratelli

– Det är kul att flera lokala favoriter finns med på örebroarnas topp-fem lista i år. Vi kan se att både Fratelli och Sobi sålt riktigt bra under året, säger Erik Lindham.

Örebro
Örebronyheter

Källa: Wolt
*Statistiken omfattar hundratusentals beställningar gjorda på Wolts plattform i Örebro från och med 1 januari till och med 18 december 2023.

You must be logged in to post a comment Login