Discover Labs, där våra medarbetare skapar framtidens service för örebroarna

Av på 11 oktober, 2021

Digitaliseringsutvecklingen och nya innovationer går i snabb takt och skapar nya möjligheter för framtiden. Örebro växer och för att klara framtidens utmaningar och skapa en ännu bättre vardag för alla örebroare testar nu Örebro kommun ett eget utbildningskoncept för nya idéer och verksamhetsutveckling – Discover by Örebro – som Discover Labs är en del av.

Syftet med Discover Labs är att ge våra medarbetare ännu bättre förutsättningar att göra vardagen bättre för örebroarna. Till exempel snabbare och enklare service, nya verktyg och arbetssätt som bidrar till att eleverna når måluppfyllelse i skolan, möjligheter till nya inkluderande aktiviteter för de som av olika anledningar hamnar utanför och en smartare stad, säger Per Brogevik, digitaliseringsdirektör i Örebro kommun.

– Nya digitala möjligheter och digitala arbetssätt blir allt viktigare. Det visade sig inte minst under pandemin på många olika sätt. Ett exempel är hur Örebro kommun inom Daglig verksamhet använde digitala verktyg för att finnas där för människor med olika funktionsvariationer i en tid när de annars hade blivit väldigt isolerade. De digitala möjligheterna är i många fall avgörande för människors liv. I Discover Labs får medarbetarna möjlighet till ökad kunskap och tid att utforska nya sätt att förbättra sina uppdrag för örebroarna, säger Sofia Persson, senior rådgivare som bland annat jobbar med utvecklingsfrågor.

Under hösten medverkar till exempel medarbetare från skolan, vård och omsorg, daglig verksamhet och fritidsverksamheten i labbet.

Örebro
Örebronyheter

Källa Örebro kommun

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in