Eriksdagen gav 2,6 miljoner till flickors utbildning

By on 30 april, 2017
I Lindesbergs-butiken fick Sune Gunnarsson, Nora Scoutkår, ta emot Eriksstipendiet för sitt tålmodiga, aktiva och engagerande arbete med barn och ungdomar. Fler medlemmar i scoutkåren var med och ordnade scoutaktiviteter vid butiken.

När Eriksdagen firades den 29 april gick samtliga dagskassor från Erikshjälpen Second Hands 60 butiker till Erikshjälpens arbete för flickors rätt till utbildning. Totalt blev det 2 596 122 kronor. Under Eriksdagen delades också Eriksstipendiet ut till ett 50-tal engagerade barn- och ungdomsledare.

– 2 596 122 kronor är nytt rekord för dagskassorna på Eriksdagen. Det var många som kom till våra butiker under lördagen och många passade säkert på att handla lite extra, för att vara med och bidra till det viktiga arbetet med att ge flickor samma möjlighet till utbildning som pojkar. Jag vill säga ett stort tack till alla som handlar och skänker varor, men också till våra engagerade medarbetare som gör arbetet i second hand-butikerna möjligt, säger Tomas Bjöersdorff, verkställande chef på Erikshjälpen Second Hand.

Under Eriksdagen 2016 blev den totala dagskassan 2,3 miljoner som då gick till Erikshjälpens arbete för barn i Sverige.

Eriksdagen firas varje år till minne av Erik Nilsson som startade den verksamhet som sedan blev Erikshjälpen. I lördags uppmärksammades dagen i många butiker genom aktiviteter som hoppborg, ansiktsmålning, fika eller musikunderhållning. Under Eriksdagen delades också Eriksstipendiet ut i ett 50-tal second hand-butiker, till barn- och ungdomsledare. Stipendiet är på 5 000 kronor som ska användas i den förening eller verksamhet där stipendiaten är aktiv.

Regionalt
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login