Eurojackpotvinst på 63,6 miljoner till Örebro

By on 21 juni, 2023
Bild: Svenska Spel

Tisdagens Eurojackpotdragning innebar den största svenska spelvinsten på väldigt länge, 5+1 rätt på det europeiska nummerspelet gav en spelare från Örebro drygt 63,6 miljoner kronor i vinst.

− En helt otrolig summa! Det är den största spelvinsten vi delat ut sedan oktober 2021, säger vinnarkommunikatör Martin Ridderstolpe.

En örebroare har spelat hem den största svenska spelvinsten på drygt ett och ett halvt år. Till tisdagens dragning hade tre spelare i Europa prickade 5+1 rätt och en av dessa var en alltså en spelare från Örebro. Vinstumman för vinnarna i den näst högsta vinstgruppen uppgick till 63 685 510 kronor.

− Det här är en vinst som tar sig in på topplistorna. Det är den högsta svenska vinsten någonsin för 5+1 rätt och den sjunde högsta Eurojackpotvinsten i Sverige någonsin. Bara vinsterna för 5+2 rätt, det vill säga alla rätt, överträffar den här vinstsumman, säger Svenska Spel Turs vinnarkommunikatör Martin Ridderstolpe.

Örebro och rekordvinst har nämnts i samma sammanhang tidigare, rekordet för en svensk spelvinst tillföll ett Örebropar i mars 2019 då 5+2 rätt på Eurojackpot gav dem 562 miljoner kronor.

− Tisdagens vinst är en bra bit ifrån den summan, men 63,6 miljoner är också en ofattbart stor vinst, säger Martin Ridderstolpe.

Nu inleds arbetet med att kontakta tisdagskvällens mångmiljonvinnare för att gratulera.

− Det här samtalet blir förstås något alldeles extra! Det blir spännande att höra vilka drömmar som kan förverkligas med hjälp av denna vinst, men jag räknar med att det kommer behövas en stund för att landa i det, fortsätter vinnarkommunikatören.

I samband med utbetalningen av vinsten kommer vinnren att erbjudas ekonomisk och juridisk rådgivning via Svenska Spel Turs sammarbetsbank.

Man återkommer med mer information då vinnaren är kontaktad.

Rätt rad Eurojackpot, tisdag 20 juni 2023: 9 – 18 – 30 – 34 – 48

Nöje | Örebro
Örebronyheter

Källa: Svenska Spel

You must be logged in to post a comment Login