Extra fokus på sår

By on 19 september, 2022
Nu har lasarettet i Lindesberg extra fokus på sår, Lindesbergs lasarett genomför sårmånad nu under september.
Arkivbild

Nu har lasarettet i Lindesberg extra fokus på sår, Lindesbergs lasarett genomför sårmånad nu under september. Det är en satsning där verksamheterna uppmuntras att arbeta extra med sår och sårbehandling, särskilt med att förebygga trycksår.

Den 21 september äger sårdagen rum i syfte att fylla på med kunskap hos medarbetarna.

Initiativtagare är sårgruppen vid lasarettet som leds av Lena Forsgren, utbildningsledare på lasarettets kliniska träningscentrum, KTC. Hon berättar att fokus under månaden inte minst är trycksår.

– Vi har en noll-vision som innebär att ingen patient ska få trycksår under vistelsen hos oss, men tyvärr når vi inte riktigt upp till den, säger Lena Forsgren, som hoppas att sårmånadens aktiviteter ska ge resultat.

Förutom löpande aktiviteter under hela månaden, så arrangeras en dag med fokus på sår den 21 september. Då blir det föreläsningar i lasarettets föreläsningssal samt materialutställning i anslutning till föreläsningarna. Föreläsningarna vänder sig till medarbetare på lasarettet, även medarbetare på vårdcentralerna och i kommunerna i norra länsdelen är inbjudna att delta.

Hälsa | Lindesberg
Örebronyheter

Källa Region Örebro län

You must be logged in to post a comment Login