Fältresa till torkdrabbade områden i Angola

Av på 14 november, 2013

Afrikagruppernas informatör Erik Brattström reser idag till staden Ondjiva i Cuneneprovinsen. Cuneneområdet är hårdast drabbat av den katastrofala torka som drabbat Namibia och Angola i år. Nära två miljoner människor och över en miljon boskap har redan påverkats av torkan. Enligt UNICEF kan tre miljoner barn under fem år komma att drabbas. Erik Brattström finns i området till på söndag.

Nära två miljoner människor och över en miljon boskap har redan påverkats av torkan. Enligt UNICEF kan tre miljoner barn under fem år komma att drabbas. Under tre år har regnen varit dåliga och i år har de inte kommit alls. Många är hänvisade till osäker vattentillgång och 1500 fall av kolera har rapporterats.

Angola är en av de kraftigt växande afrikanska ekonomierna, men landets rykte internationellt kan skadas av de bristande åtgärderna mot torkan. Civilsamhället kritiserar regeringen hårt för att ignorera katastrofen. Den har inte, i kontrast till grannlandet Namibia utropat katastroftillstånd eller begärt internationell assistans mot torkan.

Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in