Fem heta resetrender 2022

Av på 15 februari, 2022

Efter mer än två år av pandemi har våra resvanor förändrats, kanske för en lång tid framåt. Resebranschen som industri förnyar sig själv.

Resenärerna prioriterar en aktiv och trygg semester som de gärna lägger mer pengar på än tidigare. Apollo har identifierat fem starka trender inom resande det närmaste året.

Efter tiden präglad av den globala pandemin och olika restriktioner börjar vi på Apollo äntligen se en mer ljusnande framtid. Försäljningen av resor för sommaren 2022 är i full gång – och ger en tydlig fingervisning om årets resetrender.

Här är fem av de hetaste trenderna vi ser just nu!

…………….

1. Ökad resfeber – och budget

De senaste två somrarna har många valt att stanna hemma på grund av pandemin. Nu när experterna ser ett eventuellt slut på pandemin ökar människors optimism kring en efterlängtad utlandssemester. I år hos Apollo märks det på både försäljning och trafik till sajten apollo.se.

– Försäljningen har sakta men säkert tagit fart sedan jul och senaste veckan har vi haft en ökning med hela 60 procent jämfört med veckan innan. Vi ser också en markant ökning av trafik till vår sajt så troligtvis pågår sommarplaneringen för fullt, det verkar också som vi är villiga att unna oss lite extra i år, säger Sandra Miller Kinge, Kommunikationschef på Apollo.

….

2. Säkerhet och trygga valet

Spåren av pandemin sitter kvar och det finns ännu en osäkerhet. Behovet av trygghet präglar valet av resor mer nu än förr. Det tror vi är anledningen till att Apollo har en rekordökning av antalet nya kunder. Med mer information, paketreselagens fördelar och även personal på plats är charterresan ett attraktivt val för fler. 

– 65 procent av de som bokat en resa i år hos oss är nya kunder, säger Sandra Miller Kinge som är säker på att 2022 blir paketresans år. – Pandemin har fört med sig att resenärerna i mycket större utsträckning både vill och behöver mer personlig service än tidigare. Majoriteten av de som kontaktar vårt kundcenter har flera frågor i samband med sin resa – om inträdesbegränsningar, blanketter, vaccinkrav och allt nytt som pandemin fört med sig.

….

3. En researrangör som tar ansvar

Om det är något som verkligen har väckts i oss svenskar under pandemin är det förmågan att växla tempo och jobba hårt. Vi verkar också insett värdet av både gemenskap och hållbarhet vilket märks i att vi på semestern väljer mindre, ofta familjeägda hotell framför stora, internationella kedjor.

– För länder som Grekland, där turistnäringen utgör över 20 procent av landets ekonomi, är det klart att två år av reserestriktioner varit otroligt svåra. Därför gläds vi åt att vara en del av turistnäringens alla aktörer som jobbar hårt tillsammans i hela Europa, säger Sandra Miller Kinge.

….

4. Aktiviteter och upplevelser

Intresset för en aktiv semester har varit stor i flera år, men i pandemins spår har det slagit nya rekord. På Apollo är Apollo Sports hotellen och hotellgruppen Playitas numera några av de populäraste hotellkoncepten. I år ser vi en försäljningsökning på 20 procent jämfört med samma tid förra året – då var många anläggningar fullbokade med höga kundpoäng under hela säsongen.

– Löparskorna har blivit ett fast inslag i resväskan. På våra Playitas-hotell deltog gästerna i över 25 000 timmars bokade sportaktiviteter under sommaren. Padel stod för hela 32 procent av aktiviteterna, följt av crossfit och yoga, säger Sandra.

….

5. Skräddarsydda hotellupplevelser

Resetrenden att unna sig det lilla extra visar sig även i hur vi väljer att bo under semestern, inte nödvändigtvis i form av prisklass och stjärnor.
Apollo ser ingen ökning av försäljningen av exklusiva, lyxiga resorter.

– För de flesta av oss är semestern årets höjdpunkt, kanske ännu mer i samband med pandemin. Semester innebär en efterlängtad paus från ”allt annat”, vilket ger oss tid att fokusera på oss själva och odla våra egna intressen och kvalitetstid. 7 av 10 av Apollos gäster väljer ett koncepthotell; oavsett om det är Mondo Family för barnfamiljer, Mondo Duo eller Boutique för vuxna, eller Apollo Sports för den aktiva, förklarar Sandra Miller Kinge slutligen.

Nöje
Örebronyheter

Källa apollo

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in