Förlust för Sverige i Kiev

Av på 3 november, 2013

Det var klart redan från start att det skulle bli en tuff retur mot Ukraina i Kiev efter att Sverige förlorat 10-22 på hemmaplan för ett år sedan.

Ukraina dominerade poängtavlan i första halvlek trots att Sverige hade mycket boll och spelet ofta var på Ukrainas planhalva. Sverige lyfte sitt spel enormt i andra halvlek, men det räckte inte till en comeback. Ukraina vann 35-11 (28-6).

Första halvlek var något stapplande för Sverige där de fasta situationerna – klungorna och inkasten – inte riktigt fungerade. Ukraina hittade luckor i försvaret och kunde springa in flera försök. Sverige försökte hänga med poängmässigt genom ett par straffsparkar från Robin Fransson, men låg under 28-6 vid halvtid.

Sverige lyfte spelet enormt i andra halvlek, som var jämnare med 7-5 i poäng. Båda lag fick gula kort, Sverige försvarade tappert och kombinationerna i backlinjen började komma igång.

– Vi pratade mycket i halvtid om hur vi ville få ut bollen mer i öppet spel där vi haft mindre problem i första halvlek, säger förbundskapten Mike Tatu. Vi ville spela en roligare rugby och det syntes i andra halvlek. Det är synd att vi inte lyckades ta vara på alla tillfällen vi hade och det är klart att vi är besvikna. Men det är inte lätt när vi inte riktigt haft de förberedelser som vi kanske hade önskat oss.

Sverige ligger nu på femte plats i tabellen och möter härnäst Moldavien borta nästa helg.

Svenska poänggörare:
Robin Fransson 6p, Andrew Daish 5p

Kommande matcher:
2013-11-09 Moldavien – Sverige
2014-04-26 Sverige – Tyskland

Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in