Förnya badrummet med färg

By on 13 oktober, 2021
Så målar du om i badrummet steg för steg.

Har man inte riktigt tiden och ekonomin för en stor badrumsrenovering så kommer man långt med ny färg. Särskilt om man vågar välja en iögonfallande kulör och dessutom målar skåp- och lådfronter, genom att måla om i hemmet kan man dessutom höja värdet på din bostad inför en försäljning. 

Med hjälp av Flügger listas hur man ska gå tillväga steg för steg.

Använd godkända produkter

Målar man väggar i våtzon 1 och 2 är det viktigt att följa utförandeanvisningar för våtrum, här är det viktigt att använda godkända produkter för våtrumsmålning. 

Välj en passande kulör

Se till att välja en kulör man tror kommer att tillföra något till sitt badrum. Ta gärna med bilder på rummet till lokala butiken så kan man få hjälp med färg och färgsammansättning.

Rengör först

Ska man måla skåp, luckor, dörrar och fönster ska man först göra rent, för att lyckas få ett bra resultat är rengöringen jätteviktig.

Tejpa kanterna

Börja med att täcka kanter med tejp. Därefter målar man i ordningen väggar, lådor och sist paneler och karmar.

Måla rätt, steg för steg

Var noga med att följa utförandeanvisningen när du ska måla väggarna.

Slipa grunden

Därefter slipar man lådornas yta med sandpapper för då kommer färgen att fästa bättre. Det kommer att ta lite mer tid, å andra sidan blir lådorna enklare att måla och resultatet blir som att de är helt nya.

Reparera eventuella hål

När väggarna har torkat så tejpar man så att man kan måla karmarna. Innan man målar behöver man reparera små hål och är karmarna redan vita behöver man troligtvis endast måla ett lager.

Nöje | Sverige
Örebronyheter

Källa Erik Olsson Fastighetsförmedling

You must be logged in to post a comment Login