Fyra sårbarheter hittade i Microsoft Office

Av på 11 juni, 2021

Check Point Research (CPR) har hittat fyra sårbarheter i Microsoft Office och uppmanar Windows-användare att uppdatera sin programvara. Sårbarheterna påverkar Word, Excel och Outlook och ger hackare möjlighet att köra kod genom skadliga Office-dokument.

Sårbarheterna beror på ett fel i äldre kod som finns i Excel95s filformat, vilket gör att forskarna tror att säkerhetsbristerna har funnits i flera år. Felen hittades genom ”fuzzing” av MSGraph vilket är en automatiserad teknik för att testa och hitta buggar i mjukvara genom att mata in slumpmässiga data. Sårbarheterna kan hittas i de flesta Office-dokument eftersom alla dokument kan ha inbäddade Excel-komponenter.

– De sårbarheter som vi har hittat påverkar nästan hela Microsoft Office-paketet, säger Jonas Bruzelius, Sverigechef Check Point Software Technologies. Även om vi bara hittade fyra sårbarheter just nu kan vi aldrig säga hur många fler sårbarheter som ligger och väntar på att bli upptäckta. Vi uppmanar alla Windows-användare att uppdatera sin programvara omedelbart, eftersom det finns många vägar in som kan utlösa dessa sårbarheter som vi har hittat.

CPR informerade Microsoft om sårbarheterna. Microsoft åtgärdade säkerhetsbristerna och utfärdade CVE-2021-31174, CVE-2021-31178 och CVE-2021-31179. Den fjärde korrigeringen, CVE-2021-31939, kommer att utfärdas under Microsofts Patch Tuesday den 8 juni 2021.

Så här uppdaterar du:

1. Klicka på Start-knappen och välj sedan Inställningar> Uppdatering och säkerhet> Windows Update.

2. Om du vill söka efter uppdateringar manuellt väljer du Sök efter uppdateringar.

3. Välj Avancerade alternativ och välj sedan Automatiskt (rekommenderas) under Välj hur uppdateringar ska installeras.

Regionalt
Örebronyheter

Källa: Check Point

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in