Glasstrendrapport: Örebro älskar KolaHavsalt

By on 25 juni, 2022

Glassätare i Örebro län älskar glass som smakar KolaHavssalt! Nu är färska rapporten Glasstrender 2022 här – med trender och statistik kring de 85 miljoner frusna litrar i dagligvaruhandeln som konsumerats i landet senaste året.

 Vissa smaker och kategorier sticker ut i olika delar av landet – även om de volymmässigt inte är de bäst säljande smakerna – genom att vara lite extra populära i olika delar av landet.

I Örebro län är KolaHavssalt smaken som sticker ut – och här äter man, liksom i hela Västra Svealand, flest glassbåtar i landet. Den riktiga storsäljaren bland glassmaker är däremot vanilj.

Allt enligt dagligvaruhandelns försäljningsstatistik från Nielsen (januari-december 2021).

 Det, och mycket mer redovisas i Glasstrender 2022 – en glassrapport från SIA Glass. Förutom att berätta om vilka glassmaker som går hem i olika delar av landet, presenteras också årets glasstrender:

Årets 5 glasstrender:

1. Nostalgi skapar trygghet

En längtan efter bekanta smaker, texturer och ingredienser med en ljuvt nostalgisk ton som knyter an till goda minnen.

2. Svensk glass – ja tack

Under pandemin blev det allt tydligare, vårt behov av trygghet manifesterades i ett uppsving för svenska och lokala livsmedel och smaker vi känner igen.

3. Innehåll spelar roll

Naturligt och funktionellt som associerar till sund livsstil har på allvar slagit igenom även för en njutningsprodukt som glass.

4. Lokalt och schysst producerat

God djurhållning, minimerad energiåtergång, råvaror som är lokalt säsonganpassade, har lågt klimatavtryck – den moderna konsumenten vill veta att allt står rätt till.

5. Njutning ger tröst

Vi värdesätter njutning, men gärna av lite mer raffinerad karaktär.

Nöje | Örebro/Örebro län
Örebronyheter

Källa: SIA Glass

You must be logged in to post a comment Login