Gömd router riskerar sämre uppkoppling

By on 23 maj, 2024
Arkivbild

I en ny Novusundersökning utförd på uppdrag av Tre Sverige, uppger fyra av tio svenskar att de gömmer sina routers i hemmet. Unga sticker ut, fler än hälften av alla i åldersgruppen 18–34 gömmer sin router på grund av att de inte gillar utseendet.

Det kan minska mottagningen med upp till 50 procent.

– Gömmer man undan routern går man miste om en bra bredbandsupplevelse, och varför göra sitt bredband sämre än det behöver vara. Signalstyrkan kan även påverkas av hur huset är byggt. Märker man att uppkopplingen är sämre i vissa delar av bostaden kan det vara fördelaktigt att addera en så kallad mesh-enhet, en typ av stark wifi-förstärkare, säger Sara Milovanovic, Produktchef på Tre Sverige.

Fem saker du bör tänka på när du placerar din router:

  1. Placering av routern i eller nära ett fönster brukar ofta ge bättre uppkoppling. Har man möjlighet att placera routern på en högre höjd är det också fördelaktigt.
  2. Riktning på routern spelar roll, ta reda på vart närmsta mobilmast är och placera sedan routern i ditt hem utifrån det.
  3. Att gömma routern, exempelvis under tv-bänken eller i ett skåp, kan störa signalerna.
  4. Placera inte routern bredvid annan elektronik eller metall, som exempelvis din TV eller i köket. Elektroniska apparater kan nämligen störa sändningen.
  5. Utomhusantenn är oftast bättre än inomhusantenn, har man möjlighet att få upp en utomhusantenn på fasaden är det ett väldigt bra alternativ.

Sverige
Örebronyheter

Källa: Tre Sverige

You must be logged in to post a comment Login