Guldsmedshyttans Musikkår söker ny dirigent

By on 20 september, 2022
Foto: LindeKultur

Guldsmedshyttans Musikkår söker ny dirigent. ”Vi söker dig som brinner för blåsmusik och som vill utvecklas musikaliskt tillsammans med musikkåren, som vill testa något nytt och samtidigt ha väldigt roligt”, skriver musikkåren.

Guldsmedshyttans Musikkår har funnits sedan tidigt 1900-tal. Allt startade med en brukssextett som tillhörde gamla Guldsmedshytte Bruk och är idag en av landets äldsta bevarade civila blåsorkester med alltifrån 15 till 30 medlemmar. Musikkåren framträder både sittande och i marsch. På sidan av den civila verksamheten, bedriver musikkåren även en av landets 25 hemvärnsmusikkårer med i stort sett samma medlemmar, Hemvärnets Musikkår Guldsmedshyttan.

Musikkårens primära målsättning och syfte är att ha roligt, men även att utvecklas musikaliskt och alltid hålla en god nivå: ”Vi är en grupp där samspelet är oerhört viktigt. Vi är ett lag där vi tillsammans utvecklas når våra mål.”

Som dirigent krävs ett stort engagemang för orkestern där du närvarar vid repetitioner, ansvarar för den musikaliska kvalitén, tillsammans med programrådet – väljer repertoar och dirigerar orkestern vid konserter. Tidigare dirigentjobb är såklart meriterande, men är du i slutet av din dirigentutbildning kan detta även vara något för dig!

Musikkåren är belägen i Guldsmedshyttan i norra Örebro län, varför vi ser en stor fördel att bo i området kring Örebro eller gärna ännu närmare. Musikkåren repeterar varje måndagskväll mellan kl. 19-21.30 i egen repetitionslokal som står i musikkårens ägo.

Tillträde enligt överenskommelse, men gärna kring årsskiftet 22/23. Intresserad? Har du frågor? Tveka inte att höra av dig till info@ghmk.se.

Kultur | Örebro län
Örebronyheter

Källa: LindeKultur

You must be logged in to post a comment Login