Gunnar och Ninni tog Månadens Bild på temat Kraft & Driv

Av på 28 februari, 2021
Gunnar Nilsson och Ninni Badh Grändås delade segern i Månadens Bild på temat Kraft & Driv.

Gunnar Nilssons bild från Järle och Ninni Badh Grändås bild från Usken fick flest röster från allmänheten i fototävlingen Fotografera Ditt Lindesberg. De får därmed dela titeln Månadens Bild i februari på temat Kraft & Driv. Gunnar Nilssons bild nr 5 och Ninnis bild nr 7 i finalen fick båda 38 röster vardera av totalt 168 röster.

Temat för månadstävlingen i februari var Kraft & Driv – två av ledorden i kommunens platsvarumärke ”Lindesberg – Bergslagens själ”. Vinnarna av Månadens Bild belönas av Besök Linde AB med en introduktionsträning med instruktör på badhusets gym (Actic) samt ett valfritt gruppträningspass för vinnaren samt ytterligare en person. Priserna delas ut på en festlig final torsdag 20 maj på Lindesbergs Bio med bildvisningar i storformat, prisutdelningar och andra överraskningar – om pandemin tillåter.

De vinnande bilderna i fototävlingen Fotografera Ditt Lindesberg – deltävling 2 (februari) på temat Kraft & Driv:

BILD 5: Gunnar Nilsson (Lindesberg)

”Konst- och fotointresserad och har fotograferat sedan 20-årsåldern. Bilden är tagen vid Järle kvarn. Kvarnforsen i Järleån är en vattenkvarn belägen vid Järleån vars framtida öde är ovisst.”

BILD 7: Ninni Badh Grändås (Salaboda)

”Jag ser motiv överallt och det fyller mig med glädje. Fotograferar med telefonen eller min Lumix-kamera. Kraft och driv i den här bilden – som är tagen januari 2019 – står för flera saker. Usken är en otrolig sjö och den drar mycket folk både sommar som vinter. Uskenbygden med dess folk har en otrolig dragningskraft och ett driv som sätter Lindesbergs kommun på kartan. Usken ingår i tre sjöars väg. Här finns Siggebohyttan, Uskavi och Vreten – även om det ligger vid Fåsjön. Här finns Uskenbygdens väl, Vi som bor i Öskevik. Öskeviksborna har sett till att julmarknad och midsommarfirande har ägt rum vid Siggebohyttan. Tre sjöars kök driver butik och mejeri. I vinter har privatpersoner fixat skidspår och isbanor på sjön. Tyvärr tror de flesta att allt detta vackra med driv och kraft ligger i Nora på grund av att postadressen är Nora. Många tror dessutom att detta ligger i Närke. Lindesbergs kommun har en läxa att göra, visa på vilken enorm Kraft och Driv det finns på landsbygden. Bilden i sig står också för driv och kraft. Naturens, isen och solen är en kraft i sig. Som driver människan ut i detta magiska ögonblick, blankis, tystnad på skridskor in i solnedgången.”

……………………………

Andra omgången av fototävlingen Fotografera Ditt Lindesberg på temat Kraft & Driv lockade 25 tävlingsbidrag varav tio bilder valdes ut till finalomröstningen. Juryn som valde ut de tio finalbilderna består av representanter för alla medarrangörer: Lindesbergs Fotoklubb, Lindesbergs Konstförening, Kultur- & fritidsenheten, Kulturskolan Garnalia och ELON Ljud & Bild i Lindesberg. Slutligen fick alla intresserade rösta fram Månadens Bild – den av de tio finalbilderna som bäst beskriver Kraft & Driv i Lindesberg. I denna andra omröstning deltog 168 personer – varav de flesta röstade på bild nummer 5 och 7 som fick 38 röster vardera.

Kultur | Länet
Örebronyheter

Källa LindeKultur

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in