Hälsotrenderna att testa på semestern

By on 15 april, 2024
Arkivbild

I takt med att svenskarnas medvetenhet om hälsa och välbefinnande ökar, tar semestertrender en ny riktning mot resor som främjar välmående. Många av dessa trender har idag sin början på sociala medier, framför allt på TikTok.

Men appen bjuder inte endast på danser och underhållning, utan även en hel del tips många med fokus på hälsa. Nu har Club Med kikat på några av trenderna som man kan testa på din nästa semester.

På TikTok har hashtagen #healthtips över 11,7 miljarder visningar. Med allt från hudvård on-the-go till maghälsa och inspirerande aktiviteter, uppkommer nya trender ständigt. Nu har Club Med kikat på fem hälsotrender som är perfekta att testa under nästa semester.

– Trots att vi har en stark och lång historia bakom oss känns nutid och framtid precis lika viktig. Att hänga med i trender är nödvändigt för att kunna ligga i framkant och ha ett attraktivt erbjudande. Hälsa är ett stort fokus för oss på Club Med och med sociala mediers framfart uppkommer nya trender mycket fortare än tidigare. Därför gäller det att hålla sig uppdaterad för att ge gästerna den bästa upplevelsen och kunna möta deras önskemål, säger Nicolas Bresch, Managing Director på Club Med i UK, Irland och Norden.

Fem hälsotrender från TikTok att testa på din nästa semester:

 1. Hudvård on-the-go
  De låga fuktnivåerna i kabinen kan leda till att flygresan, som många både startar och avslutar sin semester med, torkar ut huden. Detta har gjort hudvårdsrutinen till en oumbärlig del av flygupplevelsen för många resenärer. Genom att använda hudvårdsprodukter som eye patches och sheet masks under flygresan kan resenärer bibehålla fuktbalansen i huden och minimera trötthetstecken. Detta har inte bara blivit en praktisk lösning, utan också en trendig ritual som delas av många.
 2. Slow Travel
  Begreppet är inget nytt, men har de senaste månaderna trendat. Slow travel handlar om att minska tempot och ta sig tid att verkligen uppleva och engagera sig i de platser man besöker. I stället för att checka av så många turistattraktioner och platser man hinner, fokuserar man på att utforska destinationen på ett mer avslappnat och djupgående sätt. Fokus ligger på natur, kultur, mat och att vara öppen för nya upplevelser utan pressen av att hinna med allt. Tanken är att göra mindre, men uppleva mer.
 3. Fokus maghälsa
  För många kan resande associeras med magproblem. Men med ett stort urval av mat kan en all inclusive-vistelse vara ett perfekt tillfälle att testa en ny diet. Maghälsa har varit en stor snackis den senaste tiden, då allt fler fått upp ögonen för hur det kan påverka faktorer som immunförsvar och vikt. Det tipsas ofta om hur mat som yoghurt, gurkmeja, fermenterad mat, bladgröna grönsaker, frön och nötter samt torkad frukt är sådant man ska äta för ett bättre välmående.
 4. Ökad medvetenhet om hudens hälsa
  En annan framträdande trend är den ökade medvetenheten om hudens hälsa. Många resenärer väljer nu solkräm med högt SPF för att skydda huden mot solens skadliga strålar och undvika solskador. Tinted solkräm har också blivit populärt, vilket erbjuder en perfekt kombination av solskydd och en jämnare hudton.
 5. Hälsoresor
  Resor med en kombination av avkoppling och hälsofrämjande aktiviteter har blivit alltmer populärt. Att unna sig på resan handlar inte längre bara om sovmorgon, god mat och alkohol – utan för många innebär att unna sig numera att ta tiden att fokusera på hälsa och välmående. På TikTok delar folk när de ägnar sig åt aktiviteter som yoga, spa och vandring under sin semester. Club Med har sett ett ökat intresse för holistisk hälsa, med fokus på både kropp och sinne. Därför satsar de alltmer på aktiviteter som yoga och meditation, men även vandring, cykling, tai chi och många andra aktiviteter som erbjuder avkoppling från verkligheten. Club Med har även särskilda destinationer, som Indonesien (Bintan, Bali), med extra stort hälsofokus och kryssningar med wellness-tema.

Hälsa
Örebronyheter

Källa: ClubMed

You must be logged in to post a comment Login