Herbert Munkhammar släpper ”Bra Tillslut”

Av på 6 juli, 2021

Efter en tids tystnad släppte Herbert Munkhammar nyligen låten ”Huvudet i skyn”, den första av tre sommarsinglar. Nu är det dags för singel nummer två med låten ”Bra Tillslut” som släpps idag fredag. Låten är skriven tillsammans med superheta stjärnskottet Myra Granberg och producerad av Calle Ask tillsammans med Herbert.

”Bra Tillslut” är just det som titeln antyder ”… en sommarsmash som håller oss uppe natten igenom. Låt oss dansa i folkhav. Du kan vila på mina axlar. Det kommer att bli bra tillslut …” – Herbert Munkhammar

Herbert Munkhammar – en av våra starkaste musikprofiler, är en självklar del av den svenska musikscenen och långt ifrån en debutant. Självutlämnande och samhällskommenterande texter med ett säreget och lekfullt sätt att vrida på ord och uttryck har blivit ett signum för Herbert .
Under det gångna året har Herbert spenderat en hel del tid i studion, där han samarbetat med bla. Myra Granberg, Erik Lundin & Mats Norman, och det lyckade samarbetet med Carl Wikström Ask (Daniel Adams-Ray, Veronica Maggio) fortsätter.

Om Herbert Munkhammar

Herbert Munkhammar började göra musik och rappa redan i grundskolan. Tillsammans med Magnus Lidehäll (Seinabo Sey, Veronica Maggio, Madonna mfl) startade han Afasi & Filthy och 2003 kom genombrottet med låten ”1990nånting” följt av ”Bomfalleralla” 2004. 2008 kom debutalbumet ”Fläcken” som utsågs till årets hiphop/soul både på Grammis och P3 guld.

Under 2007 startade han även musikkollektivet Maskinen med bland andra Frej Larsson där det stora genombrottet kom med låten ”Alla Som Inte Dansar (är våldtäktsmän)”. De gav ut två album, en Ep och en rad guld och platinumsäljande singlar samt utsågs till Årets live-akt och tilldelades Guldmicken på p3 guld 2013.

Paralelllt med Maskinen startade han 2011 Ansiktet och släppte bland annat de populära singlarna ”X” och ”Äckligt” (Äckligt låg etta på singellistan i tre veckor) samt två album ”#DENNYARNBMANNEN” (2013) och ”Tusen Nålar” (2017).

2018 debuterade Herbert Munkhammar som soloartist med albumet ”Vulkanen” och visade flera nya spektra av sitt mångfacetterade artisteri. Både som sångare och rappare. Albumet innehöll självutlämnande och samhällskommenterande texter. Alltihop paketerat med starka melodier och lekfull rap. Producerat av Calle Ask & Christian Walz.

Kultur
Örebronyheter

Källa: PR&Beyond

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in