Höstterminens fjärde filmstudiofilm

By on 7 oktober, 2022

Dödgrävarens hustru – höstterminens fjärde filmstudiofilm i Lindesberg, torsdag 13 oktober kl 19:00 presenterar Lindesbergs Filmstudio höstterminens fjärde film – Dödgrävarens hustru – i regi av Khadar Ayderus Ahmed som är finsk-somalisk manusförfattare och regissör. 

Filmen hade premiär i kritikerveckan vid filmfestivalen i Cannes 2021 där den fick enormt positivt mottagande.

Filmen har sedan dess visats på ett antal festivalen runt om i världen.

….

Dödgrävarens hustru: 

Guled står utanför sjukhuset och inväntar ambulanserna. Har han tur har någon avlidit och Guled och de andra dödgrävarna kan tjäna lite pengar. Inget roligt jobb, men de har varandra. Guled har också Nasra, hustrun som han avgudar. Men Nasra är döende och i behov av en njurtransplantation som de absolut inte har råd med. Det finns en lösning, men det vill Nasra inte höra talas om. Istället väljer hon att njuta av varje minut hon har kvar i livet. För Guled däremot finns inga gränser för vad han kan göra för att rädda sin hustru.

….

Khadar Ayderus Ahmed (f. 1981) är finsk-somalisk manusförfattare och regissör. Han föddes i Mogadishu, men kom tillsammans med sin familj som flyktig som 16-åring. Han har tidigare skrivit manus till och regisserat ett antal kortfilmer. Dödgrävarens hustru är hans långfilmsdebut. Filmen hade premiär i kritikerveckan vid filmfestivalen i Cannes 2021 där den fick enormt positivt mottagande. Filmen har sedan dess visats på ett antal festivalen runt om i världen.

Kultur | Lindesberg
Örebronyheter

Källa LindeKultur

You must be logged in to post a comment Login