Huawei klättrar på Fortune Global 500-listan

Av på 25 augusti, 2020

Årets placering innebär att Huawei avancerat tolv platser sedan förra årets listning. Sedan 2017 har Huawei, som funnits med på listan i elva år, klättrat 80 placeringar.

Fortune 500-listan rankar företag efter deras intäkter och vinster, med fokus på företagens storlek, vilket skiljer sig från andra listor.

Nettovinsten för Huawei steg med 5,6% 2019, och intäkterna ökade med ytterligare 13,1% på årsbasis under första halvåret 2020.

Rangordningen på Fortune 500 har blivit en viktig indikator för globala företag att mäta sin storlek och internationella konkurrenskraft. Det är en jämförelse inom den globala ekonomin som inte tar hänsyn till gränser, nationalitet och kulturella skillnader.

I år firar Huawei 20 år i Sverige. För Huawei är den svenska marknaden viktig och på senare år har företaget investerat stort för att verksamheten ska få ett ännu större fotfäste. År 2000 etablerade Huawei sitt första europeiska forsknings- och utvecklingscentrum i Kista, Sverige. Under dessa 20 år har bolaget byggt upp och utvecklat starka relationer med partners och universitet, haft en stabil utveckling, givit svenska forskare access till globala marknader och Asien, men framför allt genererat tillväxt och digital uppkoppling till det svenska samhället.

– Vi kommer att fortsätta investera och växa i Sverige och bidra till det lokala samhället genom vår innovation, säger David Liu, vd Norden & Baltikum Huawei

Tidigare i år rankades Huawei som nummer 6 på Boston Consulting Groups lista över de 50 mest innovativa företagen i världen under 2020 – en klättring med 42 platser jämfört med förra året. Det var Huaweis högsta ranking sedan entrén på listan 2012.

Ekonomi | Världen
Örebronyheter

Källa: Huawei 

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in