Hur kan området runt järnvägen genom centrala Örebro utvecklas?

Av på 24 maj, 2013

Det är en fråga som vi under våren ställt till örebroare och andra, för att få in förslag till kommunens arbete med en plan för området. Med planen vill kommunen binda ihop staden och förbättra Resecentrum som bytespunkt och mötesplats, Vi har också engagerat skolklasser och andra grupper för att fånga in stora som små idéer.

– Örebro har en av Sveriges vackraste stadskärnor och det kan stärkas ytterligare om vi kan utveckla och försköna området vid vårt centrala väg- och järnvägsstråk mellan Svampen och Gustavsvik, säger Staffan Isling, kommundirektör i Örebro kommun. Det pågår redan nu många intressanta tankar kring bland annat Gustavsvik och nu bjuder vi in till en träff hur en helhet skulle kunna gestalta sig i vårt “Pulsåderprojekt”.

Tre arkitektbyråer har arbetat fram idéer

Under april-maj har tre arkitektbyråer arbetat med att ta fram idéer och förslag på hur framför allt Resecentrum och Södra station kan utvecklas.

– Vi är i ett skede i det här projektet som är spännande, säger Björn Sundin, kommunalråd (S) och ordförande i programnämnd Samhällsbyggnad. Det är nu idéerna ska paketeras och presenteras, och vi kan få en fingervisning om hur området vi kallar pulsådern kan komma att gestalta sig i framtiden. Det är roligt att vi kan gå framåt i det här arbetet och jag ser fram emot att se resultaten av tävlingen.

Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in