Husvagnssemester – stora trenden sommaren 2021

By on 8 april, 2021

På grund av coronapandemin har vi alla fått lägga om våra levnadsvanor. Sommaren 2020 präglades av semestrar i Sverige och begrepp som ”hemester” och ”svemester” hördes allt oftare. Detta ser ut att fortsätta under sommaren som ligger för dörren.

Förra sommaren var en ögonöppnare för många. Allt fler upptäckte det breda semesterutbud som vårt avlånga land besitter – allt från naturen i norr till stränderna i söder.

Husvagn har blivit ett allt mer populärt alternativ för att ta sig runt i landet under semstern. Den svenska klassikern husvagnssemester är ett prisvärt och smidigt sätt att upptäcka nya delar av sommarsverige.

Fördelar med husvagn

Att semestra med husvagn har många fördelar. En av de största är priset. Visst kan en husvagn kosta mycket att köpa, beroende på modell och huruvida den är ny eller begagnad, men i regel är vagnen billig att äga. Därför tjänar de flesta in kostnaden efter ett antal resor utan utgifter för hotellrum eller stuga/lägenhet. På fritidscenter.se finns allt för husvagnen, oavsett om du är nyfiken debutant eller mer erfaren.

En annan fördel är flexibiliteten. Du kan mer eller mindre ta huset med dig under semestern, men också lämna det om du känner för det. När du hittat en lämplig plats att parkera på kan du koppla loss vagnen och ta bilen för att upptäcka nya platser.

Tips på resmål med husvagn sommaren 2021

I Sverige finns de flesta typer av semestrar att tillgå. Kanske lockas du av sol- och badsemester? Eller kanske vill du hellre vandra? Nedan följer tre tips på resmål passande för husvagnssemester sommaren 2021, samtliga med närhet till flertalet campingplatser.

Sommarstaden Ystad

Ystad är en klassisk sommarstad som erbjuder det mesta. I centrum finns restauranger och butiker, i den gamla stadsdelen finns små färgglada hus på gator fyllda av blommor. Det finns ett stort utbud av badplatser, men om man tröttnar på lata dagar på stranden finns stadslivet i Malmö alltid nära till hands.

Sommar på kusten i Strömstad

Västkusten är en klassiker på sommaren. Strömstad ligger en bit norr om Göteborg och ger den riktiga skärgårdskänslan. Här erbjuds de flesta sommarnöjen som går att tänka sig; sola, bada, fiska och åka båt. Restauranger med färska skaldjur är en av de stora dragplåstren.

Friluftsliv i Örnsköldsvik

Örnsköldsvik är en bra kombination av stads- och naturliv. Från Örnsköldsvik har du nära till Höga kusten som med Höga kusten-leden erbjuder vandring av högsta klass. En flottfärd på Ångermanälven kanske lockar den äventyrlige. Dessutom är Högakustenbron ett måste. Om du vill bryta av naturlivet finns i Örnsköldsvik ett centrum med restauranger och butiker.

Regionalt
Örebronyheter

Källa: I Am Content

You must be logged in to post a comment Login