I Lindesberg betalar du minst

By on 14 juni, 2022
Jens Isemo, vd på Linde energi, i Flugparken i centrala Lindesberg.
Foto: Linde energi

För tredje året i rad levererar kommunägda Linde energi länets mest prisvärda energi, sett till priserna på el och fjärrvärme. Det framgår av årets Nils Holgersson-rapport, en jämförande studie där man tittar på en typkunds kostnader år 2021 för el, fjärrvärme, avfall och vatten i samtliga Sveriges 290 kommuner.

– Vi arbetar långsiktigt och målmedvetet med att investera i vårt el- och fjärrvärmenät. Samtidigt vill vi kunna erbjuda våra kunder bästa möjliga livskvalitet till ett rimligt pris, säger Jens Isemo, vd på Linde energi.

Linde energi placerar sig på plats 90 respektive 126 av landets 290 kommuner, när det gäller fjärrvärmepriser och elpriser.

– Vi skapar hållbara lösningar för att alla ska kunna leva, jobba och utvecklas i Bergslagen. Våra kunder ska känna sig bekväma i att vi levererar och investerar i deras trygghet och komfort, fortsätter Isemo.

– Att välja Linde energi är att välja att stötta det lokala samhället. Förutom att vi varje år satsar flera miljoner i ett bättre och mer stabilt el- och fjärrvärmenät, sponsrar vi lokala föreningar, organisationer och initiativ. Tillsammans bygger vi framtidens Bergslagen och en bättre värld för kommande generationer, understryker Fredrik Klingvall, kommunikationsansvarig på Linde energi.

Om Nils Holgersson-rapporten

Sedan år 1996 ger Nils Holgersson Gruppen årligen ut rapporten ”Fastigheten Nils Holgerssons underbara resa genom Sverige”. Nils Holgersson Gruppens medlemmar är för närvarande Bostadsrätterna, HSB Riksförbund, Hyresgästföreningen Riksförbundet, Riksbyggen och Sveriges Allmännytta.

I rapporten ”förflyttas” en bostadsfastighet genom landets samtliga 290 kommuner för att jämföra kostnader för sophämtning, vatten och avlopp, el och uppvärmning.

Elpriset är sammansatt av elnätsavgiften och elhandelspris (SCB:s statistik för rörligt elavtal 1 juli aktuellt år i elområde 3) samt gällande elskatt för aktuellt år och kommun.

Ekonomi | Lindesberg
Örebronyheter

Källa Linde Energi
Hela rapporten finns att ta del av på nilsholgersson.nu.

You must be logged in to post a comment Login