Igår lyfte första charterflyget till Thailand

By on 5 december, 2021

Det första svenska charterflyget till Thailand på 21 månader avgick igår från Stockholm, Arlanda. Under lördagen gick gästerna ombord på TUI:s Boeing 787 Dreamliner som flög direkt till Phuket. Thailand öppnade upp för utländska turister tidigare under hösten och sen dess har bokningarna tagit fart ordentligt. Under de kommande veckorna är flygen nästintill fullsatta.

Från den 4 december går charterflygen till Thailand igen, det blir första gången sedan mars 2020. Därmed kan svenskarna återigen se fram emot att koppla av på populära resmål som Phuket, Khao Lak och Krabi, som traditionellt toppar listan över svenskarnas favoritresmål under vintersäsongen. Även charterresorna till Mexiko har nu kommit igång, första flyget lyfte fredagen den 3e.

– Äntligen kan svenskarna återvända till sitt favoritresmål. Läget i världen är fortfarande osäkert, men med hjälp av vaccination och testning kan vi fortsätta att resa. Turismen är så viktig för våra vänner i Thailand som knappt haft någon inkomstkälla under de senaste åren, de längtar efter att ha oss tillbaka. Säger Adam Györki, kommunikationschef på TUI.

För att resa in i Thailand krävs en kombination av vaccinationsintyg, testning, ett inreseformulär som kallas “Thailand Pass”. För barn under 12 räcker det med negativa test.

TUI’s flygprogram till Thailand denna vinter:

TUI kommer att erbjuda charterresor till Thailand från Stockholm, Göteborg och Köpenhamn, men även från tre regionala flygplatser; Karlstad, Luleå och Skellefteå.

Nöje | Sverige
Örebronyheter

Källa: TUI

You must be logged in to post a comment Login