IKEA återkallar MATVRÅ haklapp, blå och röd färg, tvåpack, på grund av kvävningsrisk

By on 1 oktober, 2019

IKEA uppmanar alla kunder att omedelbart sluta använda MATVRÅ haklapp i blå och röd färg, två pack, och lämna tillbaka dessa till IKEA.

Produktsäkerhet är av högsta prioritet på IKEA. Alla IKEAs produkter är testade och uppfyller gällande standarder och lagstiftning. 

– Vi har fått rapporter om att knappen på MATVRÅ haklapp i blå och röd färg kan lossna, vilket kan vara en risk för kvävning. Därför väljer vi som försiktighetsåtgärd att återkalla MATVRÅ haklapp i blå och röd färg, säger Emelie Knoester, affärsområdeschef på IKEA of Sweden.

IKEA uppmanar alla kunder att direkt sluta använda MATVRÅ haklapp, blå och röd färg, två pack, och lämna tillbaka den till valfritt IKEA-varuhus för återbetalning. Kvitto behövs inte. 

Det finns en annan variant av MATVRÅ haklapp som har en grön samt gul färg med mönster. Denna har en annan design som gör att knappen inte kan ramla av och är säker att använda, säger Emelie. 

MATVRÅ haklapp i frukt- och grönsaksmönster (grön och gul färg) är säkra att använda. Denna modell har en annorlunda design och består av andra material, vilket gör att knappen inte kan ramla av.

Haklappen har sålts sedan augusti 2019 i alla marknader där IKEA finns, kunder som har frågor uppmanas att kontakta IKEA Kundservice, IKEA.se/kontakt.

Regionalt
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login