IKEA har sparat 1 miljon måltider genom satsning på minskat matsvinn

By on 14 mars, 2018
IKEA vill minska matsvinnet med 50 procent till 2020

IKEA har sparat en miljon måltider*. För ungefär ett år sedan startade satsningen på att minska matsvinnet på IKEA. För att sätta det i sitt sammanhang motsvarar det vad 1000 människor äter på ett helt år.

Att hushålla med resurser har alltid varit en viktig värdering hos IKEA. Satsningen på minskat matsvinn, med målet att halvera matsvinnet med 50 procent i alla varuhus i augusti 2020, har nått resultat.

En tredjedel av all mat som skördas eller produceras runt om i världen förloras eller kastas bort. Därför vill IKEA inspirera och möjliggöra för människor att tänka annorlunda om matavfall.

Engagerade medarbetare och en enkel teknisk lösning är framgångsfaktorerna för satsningen som kallas ”Maten är värdefull”. Genom vår smarta lösning mäts och rapporteras matavfallet i varuhusens restauranger, bistros och Swedish Food Markets. Hittills har 35 procent av alla varuhus i världen implementerat lösningen, medan andra varuhus är i startgroparna.

Vi har höga ambitioner och målet med att minska matavfallet med 50 procent och vi är glada att berätta att de första resultaten är väldigt lovande. Alla varuhus som implementerat lösningen visar en märkbar minskning av matavfall efter bara några månader. Det är stor motivation för oss att fortsätta arbeta tillsammans med IKEA-medarbetare runt om i världen, säger Michael La Cour, VD IKEA Food Services AB.

Med 414 varuhus I 49 länder kan mer än 660 miljoner kunder uppleva IKEA Foods erbjudande varje år. Som ett globalt företag har vi en unik möjlighet att bidra till att minska matavfallet och inspirera fler människor att tänka annorlunda och förändra beteenden gällande matsvinn.

Regionalt
Örebronyheter

*En måltid motsvarar 450 gram i vår beräkning. 450 000 kg matavfall har minskats, vilket motsvarar tre måltider om dagen för 1000 människor ett helt år. 

You must be logged in to post a comment Login