Inför rullstolsrugby-EM ”Vi ska försvara vår guld”

By on 8 augusti, 2013

Sveriges rullstolsrugbylandslag går in i EM i Antwerpen som regerande Europamästare den 12-18/8. I ett läge där IPC nyss utnämnt en av Sveriges nyckelspelare till 1 av världens 7 spelare värda att följa lite extra (#Ones2Watch) på vägen mot Rio 2016 känns trycket. EM arrangeras i Belgien och tävlingarna sänds LIVE på webben.

Sverige, Frankrike och Belgien var alla med och gjorde upp om äran i Paralympics i London 2012, nu är det dags för drabbning igen och även denna gång verkar förväntningarna på de tre nationerna vara höga.

Inte minst då på de regerande mästarna från 2011 – Sverige – som har ett rakt och enkelt mål:

– Bucklan ska med hem till Sverige igen, det är självklart vårt mål. Något annat mål kan vi inte ha, säger coach Gustaf Förare.

Det svenska laget har flera spelare värda att hålla ögonen på, något Internationella Paralympiska Kommittén (IPC) verkar ha tagit till sig i sin bedömning inför mästerskapen och tiden fram mot Rio. Detta då Tomas Hjert, en av de svenska spelarna, nu valts ut som #Ones2watch – en av de sju spelare i världen som IPC bedömer är värda att följa lite extra – på vägen mot Rio 2016.

Totalt är det åtta nationer som gör upp i EM i Antwerpen och turneringen börjar med gruppspel fördelat på två grupper (A & B).

Grupp A: Österrike
Belgien
Tjeckien
Tyskland
Storbritannien
Finland

Grupp B:
Danmark
Frankrike
Italien
Polen
Sverige
Schweiz

Följ tävlingarna live:
Alla matcher är planerade att sändas LIVE via arrangörens hemsida http://www.ecwcrugby2013.be/en

Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login