Inkuberabolaget Multi Trolley får stöd för att etablera sig på nya marknader.

Av på 31 maj, 2013

Multi Trolley AB, som är en del i företagsinkubatorn Inkubera i Örebro, har beviljats ett internationaliseringsstöd från Tillväxtverket på 250 000 kronor. Finansieringen ska gå till att växa och utöka verksamheten på befintliga marknader samt expandera och finna nya.

Multi Trolley är en ny unik ergonomisk och ekonomisk arbetsmetod som tillsammans med en specialutvecklad vagn med patenterad tippfunktion gör att man enkelt kan flytta stora föremål som konferensbord, skrivbord, soffor, sängar, dörrar med mera utan problem, enkelt och säkert. Samtidigt förebygger användandet av Multi Trolley snedbelastning på ryggen och andra arbetsskador och bidrar till att möta gällande arbetsmiljökrav. Finansieringen från Tillväxtverket innebär att kunna stärka positionen på befintliga marknader och även nå ut på nya.

– Det är jätteroligt att Tillväxtverket tror på oss och vill satsa på oss, säger Peder Jensen, VD på Multi Trolley AB. Vi finns idag i över 30 länder och har kunder som myndigheter, universitet, företag, skolor, riksdag med flera. Denna medfinansiering ger oss möjligheten att bli ännu starkare och accelerera vårt internationaliseringsarbete, fortsätter Peder.

Multi Trolley AB bildades 2010 efter att Peder Jensen i sitt andra bolag, en flyttfirma, stött på problemet när man skall flytta otympliga saker. Det kunde vara både kostsamt med att man behövde vara fler plus att det var tungt och slitsamt för hans medarbetare. Då uppfann Peder denna patenterade vagn och ergonomiska arbetsmetod som idag utgör grunden i företaget och som gör hela processen med att flytta tunga föremål mycket smidigare, enklare och billigare. I tidigt skede blev Multi Trolley AB en del av företagsinkubatorn Inkubera i Örebro.

– Vi arbetar med Örebros framtida tillväxtbolag och Multi Trolley är absolut ett av dem. Det är mycket bra att de kan få det här stödet och hjälpen på vägen för att fortsätta sin positiva utveckling och satsning på en internationell marknad, säger Julie Ammer, affärsutvecklare på Inkubera.

Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in