Innebandy | Svensk Innebandy inrättar Hall of Fame

By on 4 april, 2016

Förbundsstyrelsen har beslutat att inrätta Floorball Hall of Fame för att hylla personer som gjort extraordinära insatser i den svenska innebandyhistorien.

För att vårda och bevara den svenska innebandyhistorien inrättas Floorball Hall of Fame. Dit kan spelare, ledare, domare och övriga funktionärer inom Svensk Innebandy väljas in. Urvalet sker en gång om året och hur många och vilka som väljs fastslås av styrelsen.

Det är viktigt att vi tar tillvara vår historia och är stolta över den. Därför känns Hall of Fame betydelsefullt. Det finns många inom innebandyn som utmärkt sig och dem vill vi hedra. Att komma med i Hall of Fame är och ska kännas speciellt, säger Svensk Innebandys ordförande Tomas Engholm.

Premiäråret 2016 handlar det om sju utvalda personer som kommer att presenteras med start den här veckan på www.innebandy.se.


Till Hall of Fame kan följande väljas in:

Spelare
Spelskicklighet, sportslighet, stark karaktär och ledaregenskaper samt varit en förebild och bidragit till svensk innebandys utveckling – spelaren ska ha starka internationella erfarenheter. Det krävs att spelaren ej har varit aktiv på elitnivå de tre senaste säsongerna för nominering.

Ledare
Skicklig coach och/eller ledare som med sitt ledarskap, sportmanship och karaktär bidragit till organisationens, sin klubbs och svensk innebandys utveckling. Internationella erfarenheter är en styrka men krävs ej för att bli nominerad. Aktiv ledare i dag kan nomineras som kandidat.

Domare
Skicklig funktionär som med stark karaktär och sportmanship varit en förebild inom domarskrået och bidragit till innebandyns utveckling. Domare ska ha internationella erfarenheter. Det krävs att domaren ej har varit aktiv de tre senaste säsongerna för nominering.

Övriga funktionär
Efter särskild behandling.

Sport | Innebandy
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login