Johanna Damberg är Årets Strängnässtiftare 2021

Av på 29 maj, 2021

Utmärkelsen Årets Strängnässtiftare 2021 tilldelas Johanna Damberg, kyrkomusiker i Almby församling i Örebro, och Linda Thunell, pedagog i Turinge-Taxinge församling, ”för kreativt och uppskattat pedagogiskt arbete bland barn och unga.”

Utmärkelsen Årets Strängnässtiftare 2021 tilldelas Johanna Damberg, kyrkomusiker i Almby församling i Örebro, och Linda Thunell, pedagog i Turinge-Taxinge församling.

Kyrkomusiker Johanna Damberg har under flera år byggt upp ett rikt söndagsskolearbete i Sörbykyrkan, Almby församling, och nått ut med kyrkans budskap till väldigt många skolbarn.

Linda Thunell, skolpedagog i Turinge-Taxinge församling, har med energi och envishet fått fart på projektet ”Motorer och käk”, en mötesplats för ungdomar med motorintresse i Nykvarn.

För dess insatser belönas de nu med utmärkelsen Årets Strängnässtiftare 2021. De mottog blommor och diplom i samband med Strängnäs stiftsfullmäktiges sammanträde idag, fredag den 28 maj, och tilldelas också Strängnäs stifts hederstecken.

Utmärkelsen Årets Strängnässtiftare delas ut varje år av stiftsstyrelsen. Den tilldelas enskilda eller grupper som genom sina insatser haft särskild betydelse för kyrkans förnyelse, liv och arbete i Strängnäs stift.

Lokalt
Örebronyheter

Källa: Strängnäs stift

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in