Johnossi och Norlie & KKV till Gustavsvik

By on 17 augusti, 2023
Bild: Laweka Event

Efter höstens succéer i ”Så Mycket Bättre” samt slutsålda konserter under våren för bägge artisterna, kan Laweka Event nu stolt presentera Johnossi och Norlie & KKV till en sensommarkväll på Gustavsvik!

Lördag 19 augusti 2023 kommer Johnossi och Norlie & KKV till Örebro och Gustavsvik för inte bara ett utan två konserter, två fantastiska konserter utlovas under samma kväll!

» Mer information här «

….

Johnossi

Nu gör Johnossi sin största sommarturné någonsin med närmare 30 stopp över hela Sverige. Då väntar mer knock-out-rock och himlastormande känslor!

Johnossi hälsar till sina fans:

”Först och främst, tusen tack till alla er tusentals som förgyllt våran vinter och vår genom att komma på alla våra utsålda gig. Sverige levererar verkligen och efter 20 år som band är vi mer än tacksamma över att ni finns där framför scenen, såväl gamla som nya fans! Nu står sommaren snart inför dörren och vi ser fram emot vår största sommarturné i Sverige någonsin! Vi kommer besöka städer och platser vi aldrig tidigare varit på. Peppen är enorm! Att spendera en svensk sommar längs vägarna i en turnébuss är så oerhört jävla kul och vi ser fram emot många vilda sommarkvällar tillsammans med er.”

Hösten 2022 gjorde sångaren John Engelbert succé i TV4s Så Mycket Bättre och där han tog både de andra medverkande artisterna och TV-publiken med storm. Johnossis första tolkning ”Anxious Angel” (original av Maja Francis) gick direkt in på Spotify Topp 50 listans 3:e plats och hyllades av recensenterna.

Under våren har bandet genomfört ett helt slutsåld succéturné på klubbar över hela landet. Ett styrkebesked från John Engelbert och Oskar ”Ossi” Bonde som släppte sitt första album 2006 och sedan dess har hyllats med flera Grammis och P3 Guld-priser. 2022 släppte de sitt senaste tillika Grammisnominerade album ”Mad Gone Wild” med nya livefavoriter som ”Koala Before The Storm”. Förra sommaren spelade sig duon genom landet på bland annat Kalas-turnén och gjorde en rejäl Europaturné.

Parallellt med Johnossis Så Mycket Bättre-tolkningar har Darin fått en stor hit med sin Så Mycket Bättre-tolkning av Johnossis stora singel ”What´s The Point”. Likaså har stjärnskottet Daniela Rathana fått framgångar med sin svenska tolkning ”Återvändsgränd” av Johnossis orginalsingel ”Dead End”.

….

Norlie & KKV

Under hösten 2022 satte Sveriges mest ikoniska duo Norlie & KKV sin prägel på hela Så mycket bättre. Under våren 2023 fick publiken för första gången uppleva duon på landets bästa konserthus.

Om någon sagt att en bortglömd dansbandshit plötsligt skulle bli förra höstens första/största banger hade kanske nån tvekat. När Norlie & KKV gjorde Lasse Stefanz ”En sån som han (En man som han)” till sin i Så Mycket bättre visade de vilka otroliga artister de är, ingen kunde sitta still. Med ett unikt sound och en känsla för den publikfriande dansen bevisade Norlie & KKV ännu en gång att de är två av landets absolut största.

Duon har sedan debuten 2011 gett oss några de största hitsen i modern tid; “Tröjan du hatar”, “Ingen annan rör mig som du” och “Din Idiot” har gjort Sonny Fahlberg och Kim Vadenhag till självklara publikfavoriter. Norlie & KKV har nominerats till otaliga priser, stått på de största scenerna och samarbetat med bland andra Benjamin Ingrosso, Junie och Estraden.

Norlie & KKVs blandning av oförskämd pop med rötter i hiphop var en fingervisning om var populärmusiken var på väg långt innan den hade kommit dit. De har i dagsläget haft 6 stycken topp 10 placeringar, 20 top 50 placeringar på Spotifylistan i Sverige och deras musik har streamats över en halv miljard gånger.

Norlie & KKV har turnerat ständigt sedan början och mellan albumen “Snart” (2013), “Alla våra låtar” (2016) och ”Se på oss” (2019) släppt ett otal singlar, samarbeten och remixer. Duon har lyckats bli folkliga i tysthet och har ett stålhårt band till sin armé av fans som bär dem fram genom en karriär av nästan uteslutande toppar.

Kultur | Örebro
Örebronyheter

Källa: Laweka Event

You must be logged in to post a comment Login