Kanal 5 blir en renodlad OS-kanal dygnet runt i 16 olympiska dagar

By on 1 januari, 2017

Nyåret markerar en ny era när Eurosport och Discovery Networks Sweden tar över den olympiska tv-facklan i Sverige och därmed blir Home of the Olympics fram till och med 2024. För att maximera upplevelsen för det svenska folket kommer de största tävlingarna att visas i huvudkanalen Kanal 5 som blir en renodlad OS-kanal dygnet runt i 16 olympiska dagar.

2017 är här och därmed också starten för en ny epok i Eurosport och Discovery Networks Swedens historia. I och med avtalet med Internationella olympiska komitteén (IOK) som sträcker sig över OS 2018, 2020, 2022 och 2024 blir Eurosport nu officiellt Home of The Olympics i nästan ett decennium.

Äntligen är det dags! Nyårsdagen innebär starten för vår Olympiska era och vi är väldigt stolta över att vara officiell avsändare av världens största och häftigaste idrottsevenemang, säger Emir Osmanbegovic, sportchef på Discovery Networks Sweden.

Svenska folket kommer att kunna se OS i Kanal 5, Kanal 9, Eurosport 1, Eurosport 2 och inte minst på Eurosport Player med start den 9 februari 2018 då den olympiska elden tänds i Pyongchang, Sydkorea.

Discovery Networks Swedens kommer att sända fler OS-timmar än något annat svenskt tv-bolag någonsin gjort tidigare. Det innebär bland annat att Kanal 5 kommer att bli en ren OS-kanal – dygnet runt i 16 dagar.

Vi är extremt ödmjuka inför det ädla uppdraget att förmedla de Olympiska spelen till det svenska folket. OS berör alla och vi vill bjuda våra tittare på den bästa och mest omfattande bevakningen, med de största och mest folkkära profilerna, säger Osmanbegovic.

Stjärnorna som leder OS-sändningarna från Pyeongchang i Discoverys kanaler är Jessica Almenäs, Jonas Karlsson och Karin Frick flankerade av bland andra den legendariska OS-trion Anja Pärson, Peter Forsberg och Per Elofsson.

Utöver de linjära kanalerna och satsningen på dygnet runt-sport i Kanal 5 kommer de digitala kanalerna att ha en framträdande roll under OS. I november slöt Discovery Communications avtal med plattformsleverantören BAMTech, som bland annat utecklat digitala lösningar för Major League Baseball, vilket gör att Eurosport Player kommer att göras om och uppgraderas under 2017.

Discovery Communications och Eurosport innehar nu de exklusiva rättigheterna för de olympiska spelen fram till och med 2024 i sammanlagt 50 länder och territorier i Europa. JB Perrette, vd Discovery Networks International, ser fram emot den nya epoken.

I över 30 år har Discoverys mål varit att inspirera människor över hela världen och det är oerhört spännande att vi nu blir Home of The Olympics i Europa och partner med ett av världens största varumärken. Vi påbörjar nu vår resa för att forma de olympiska spelen och upplevelserna kring dessa och för att nå fler tittare på fler plattformar än någonsin i Europa, säger Perrette.

Kanalerna Eurosport 1 och 2 har varje vecka 49 miljoner unika tittare i Europa och sänder varje vinter tusentals timmar längdskidåkning, alpint, skidskytte och konståkning.

Eurosport har en stolt tradition av att visa de olympiska sporterna året runt och vi är förväntansfulla att nu äntligen blir Home of the Olympics, säger Peter Hutton, ordförande Eurosport.

Sport
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login